Αρση περιορισμών

Τη γειτονιά, ανατολικά της Ταϊπέι, όπου βρίσκεται η συγκεκριμένη κατοικία, δύσκολα θα την περιέγραφε κανείς ως ειδυλλιακή, μιας και πρόκειται για ένα πυκνοκατοικημένο,

Τη γειτονιά, ανατολικά της Ταϊπέι, όπου βρίσκεται η συγκεκριμένη κατοικία, δύσκολα θα την περιέγραφε κανείς ως ειδυλλιακή, μιας και πρόκειται για ένα πυκνοκατοικημένο, με τρομερή ηχορύπανση και παντελή έλλειψη φυσικής ομορφιάς τοπίο. Οι ιδιοκτήτες, όμως, αποφάσισαν, σε πείσμα αυτών των εξωτερικών παραγόντων, να διεκδικήσουν ένα σπίτι πραγματική απόδραση. Το κλειδί για ένα τέτοιο σχεδιαστικό στοίχημα – όπως το θέτουν οι αρχιτέκτονες του γραφείου KC design studio – ήταν η κατάργηση των περιοριστικών τοίχων και η στροφή προς μια διαρρύθμιση που θα υποστήριζε τις αρχές των ανοιχτών, ενιαίων χώρων. Ετσι, τα 120 τ.μ. του ξαφνικά φαντάζουν περισσότερα, αποπνέοντας μια αίσθηση ελευθερίας, με τους ενοίκους να τα απολαμβάνουν χωρίς λειτουργικά όρια και με την κουζίνα να κατέχει ηγετική θέση συνδέοντας την τραπεζαρία – που άλλοτε μεταμορφώνεται σε γραφείο – με το καθιστικό. Η διακόσμηση και η επιλογή των υλικών διαμορφώθηκαν με οδηγό τη γερμανική καταγωγή του ιδιοκτήτη, δίνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο φυσικό ξύλο και τα εμφανή κόκκινα τούβλα – αισθητική που σπανίζει σε αυτήν την περιοχή της ταϊβανέζικης πρωτεύουσας. Ενα σκηνικό άνεσης και χαλαρότητας που ακυρώνει τα όποια αισθητικά ατοπήματα της πόλης, αποδεικνύοντας ότι ο καθένας στον προσωπικό του χώρο μπορεί να στήσει μια μικρή όαση που θα τον τροφοδοτεί με συναισθηματική και πνευματική ενέργεια.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
BHMAgazino
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk