Ανταπόκριση από Λονδίνο

Μια όμορφη κινηματογραφική αίθουσα, ειδικά για το 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, δημιουργήθηκε στην καρδιά της πόλης. Το Embankment Garden Cinema άνοιξε τις πύλες του στις 6 Οκτωβρίου μέσα στους κήπους Victoria Embankment και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και τη λήξη του Φεστιβάλ, στις 16 Οκτωβρίου.

Το Embankment Garden Cinema ήρθε να καλύψει μία ανάγκη του Φεστιβάλ: την ανάγκη για έναν χώρο όπου θα κάνουν πρεμιέρα αρκετές από τις ταινίες που προβάλλονται στο Φεστιβάλ και οι οποίες δεν μπορούν να προβληθούν στο Odeon Leicester Square.
Στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ περπάτησαν σκηνοθέτες όπως ο Πολ Βερχόφεν, ο Παρκ Τσαν – Γουκ και η Μάρεν Άντε και ηθοποιοί όπως ο Μάιλς Τέλερ και η Ιζαμπέλ Ιπέρ.
Η αίθουσα έχει τη δυνατότητα ψηφιακής προβολής 4k και ήχο Dolby surround 7.1.
Στην αίθουσα αυτή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η ειδική προβολή του «The Autopsy of Jane Doe» (Η νεκροτομή της Τζέιν Ντο), ενός κλειστοφοβικού θρίλερ από τον σκηνοθέτη του Trollhunter, Αντρέ Οβρεντάλ. Ο σκηνοθέτης, οι παραγωγοί, οι σεναριογράφοι της ταινίας, καθώς και η ίδια η… Τζέιν Ντο (Όλγουεν Κέλι) βρέθηκαν στην κινηματογραφική προβολή της ταινίας.
Η Κέλι μίλησε για το πώς είναι να ερμηνεύεις ένα… πτώμα. «Βασικά, προσπάθησα να μην ενοχλώ τους άλλους ηθοποιούς, τον Μπράιαν Κοξ και τον Εμίλ Χιρς και να… παραμείνω ακίνητη» σημειώνει η ηθοποιός.
Όσο για το πώς κάνεις κάστινγκ σε ένα πτώμα, ο σκηνοθέτης απαντά: «Πήρα τηλέφωνο την υπεύθυνη κάστινγκ και της περιέγραψα τι ακριβώς ψάχνω. Και εκείνη μου είπε: Έχω ακριβώς αυτό που θέλεις. Είναι η γειτόνισσά μου!»