Στο fast track τουριστική επένδυση στην Κάρυστο

Στο fast track εντάχθηκε η επένδυση αραβικών συμφερόντων RSR EAGLE RESORT στην Κάρυστο της Εύβοιας. Η εγκριτική απόφαση για την ένταξη του έργου στο καθεστώς στρατηγικών επενδύσεων του Ν.3894/2010 δημοσιεύθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 σε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Το έργο αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Εύβοια και μία από τις μεγαλύτερες σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη δημιουργία μίας ολοκληρωμένου τύπου τουριστικής επένδυσης σε οικόπεδο 1.600 περίπου στρεμμάτων, η οποία θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακά συγκροτήματα, παραθεριστικές κατοικίες, τουριστικό λιμένα, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρο ευεξίας, συνεδριακό κέντρο και βοηθητικές υποδομές.

Η επένδυση αναμένεται να αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής και να ενισχύσει σημαντικά την τοπική κοινωνία και οικονομία, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 220 νέες θέσεις εργασίας, ενώ ο φορέας της επένδυσης έχει δεσμευθεί για την παροχή συγκεκριμένων ανταποδοτικών ευεργετημάτων στην τοπική κοινωνία.

Ο όμιλος της RSR, ο οποίος έχει ήδη επενδύσει σημαντικά ποσά σε τουριστικές υποδομές στη χώρα, θεωρεί σημαντική την έγκριση του επενδυτικού σχεδίου και ευελπιστεί ότι η άριστη συνεργασία, ο επαγγελματισμός και η ταχύτατη ανταπόκριση που υπήρξαν από το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και ειδικότερα την εταιρεία ENTERPRISE GREECE κατά την ωρίμανση του έργου, αλλά και την αξιολόγηση του, θα συνεχίσουν να υφίστανται ως δεδομένα και κατά την αδειοδοτική του διαδικασία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk