Στη διεύρυνση της δραστηριότητάς της με μίσθωση ξενοδοχειακών μονάδων, παράλληλα με αυτές που διαχειρίζεται σε Ελλάδα και εξωτερικό, προχώρησε η HotelBrain.

Η νέα θυγατρική της, HotelBrain Capital, διαθέτει ήδη στο δυναμικό της 16 ξενοδοχειακά καταλύμματα ανά την Ελλάδα, από την Κρήτη και την Ανδρο, μέχρι την Ηπειρωτική Ελλάδα και τους Παξούς. Στόχος, όπως τόνισε σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο πρόεδρος και ιδρυτής της HotelBrain κ. Πάνος Παλαιολόγος, είναι ο αριθμός αυτός να αυξηθεί και να φθάσει στα 25 ξενοδοχεία το 2017, ενώ στη διετία να ανέλθει στις 60 μονάδες.
Στην κύρια δραστηριότητά της η HotelBrain διαχειρίζεται σήμερα 155 ξενοδοχεία σε πάνω από 60 προορισμούς, έχοντας παρουσία σε επτά χώρες. Στο εξωτερικό η εταιρία διαχειρίζεται 11 ξενοδοχεία, με τρία νέα συμφωνητικά να υπογράφονται άμεσα. Πιο συγκεκριμένα, στον Λίβανο διαχειρίζεται ένα ξενοδοχείο (αρχές του 2012), στην Τουρκία ένα (αρχές του 2013), στην Κύπρο ένα (καλοκαίρι 2014), στη Σερβία δύο και σύντομα θα προστεθεί τρίτο, στο Μαυροβούνιο ένα, ενώ γίνονται συζητήσεις για δεύτερο (Οκτώβριος 2015), στην Αυστρία δύο (Νοέμβριος 2015) και στην Ιταλία ένα (2016). Σύντομα επίσης αναμένεται να ανακοινωθεί η υπογραφή συμφωνίας με ξενοδοχείο μέλος του δικτύου Relais & Chateaux στη Μάλτα.
Μετά την κεφαλαιακή ενίσχυση της HotelBrain με τρία εκατ. ευρώ από το επενδυτικό κεφάλαιο Southbridge Europe πριν ενάμιση χρόνο, με στόχο τη χρηματοδότηση του επιχειρηματικού σχεδίου ανάπτυξης της εταιρίας διαχείρισης ξενοδοχείων – η οποία είναι μέλος του δικτύου Endeavor Global από το 2013 – η νέα θυγατρική συστάθηκε πριν λίγους μήνες, ως συνέχεια της εξειδίκευσης εταιρίας στον τομέα της ολιστικής διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων. Εξάλλου, όλα τα ξενοδοχεία της HotelBrain Capital υποστηρίζονται από την τεχνογνωσία της HotelΒrain.
Στόχος της HotelBrain Capital είναι η δημιουργία χαρτοφυλακίου υφιστάμενων τουριστικών καταλυμάτων, τα οποία μέσω της επένδυσης κεφαλαίων με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη, καθώς και με την αναβάθμιση και την επανατοτοποθέτησή τους στην αγορά, θα αυξήσουν τελικά την αναγνωρισιμότητα και εμπορική αξία τους, μέσω μισθώσεων που θα αποφέρουν κέρδος και στις δύο πλευρές, σημείωσε ο κ. Παλαιολόγος. Αναφερόμενος δε στα κόκκινα δάνεια των ξενοδοχείων, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να είναι «κανένα κλειστό», αλλά «η λύση είναι να κάνεις τα ξενοδοχεία να έχουν καλύτερα λειτουργικά αποτελέσματα». Μέσω της HotelBrain Capital το μοντέλο διαχείρισης εξελίσσεται σε ένα νέο, το management by guarantee, ιδανικό για όλους τους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων, οι οποίοι προσδοκούν τη βιωσιμότητα και απόδοση της επιχείρησής τους χωρίς προαιτούμενη –πλέον – την προσωπική εμπλοκή τους με αυτή.
Η εταιρία δέχεται σειρά αιτημάτων και για συμβουλευτικές υπηρεσίες για πρότζεκτ τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Σχολιάζοντας τα επενδυτικά σχέδια στην Ελλάδα, ο κ. Παλαιολόγος δήλωσε ότι «το ενδιαφέρον υπάρχει, αλλά περιμένουν τον αναπτυξιακό νόμο για να ξεκινήσουν». Ενώ, απαντώντας σε ερώτηση για τη «σκιώδη οικονομία», επισήμανε ότι «η Σαντορίνη και η Μύκονος εξελίσσονται σε ένα ενιαίο ξενοδοχείο», καθώς είναι δύσκολο πια να βρεθούν ακόμα και δωμάτια για το προσωπικό των ξενοδοχείων. «Είναι θέμα της Πολιτείας να θέσει το πλαίσιο», σημείωσε. Ωστόσο υπογράμμισε ότι παρότι η HotelBrain απέχει από τη μίσθωση βιλλών και κατοικιών, χρησιμοποιεί πλατφόρμες όπως η Airbnb για να προωθήσει τις πωλήσεις καταλυμάτων που διαχειρίζεται, τα οποία έχουν άδεια ενοικιαζομένων δωματίων.