Στη διακοπή της παραγωγής των Galaxy Note 7 φαίνεται ότι προχώρησε η Samsung, μετά τις πρόσφατες καταγγελίες ότι ακόμα και οι συσκευές αντικατάστασης αντιμετώπιζαν τα ίδια προβλήματα με την μπαταρία.

Τα προβλήματα
Τον Σεπτέμβριο η εταιρεία είχε εκδώσει ανακοίνωση ανακαλώντας το συγκεκριμένο μοντέλο κινητού τηλεφώνου εξαιτίας προβλημάτων υπερθέρμανσης στην μπαταρία της συσκευής και μετά από πληθώρα καταγγελιών ότι το smartphone άρχιζε να βγάζει καπνούς μετά ή κατά τη διάρκεια της φόρτισης.
Όπως αναφέρουν σε δημοσιεύματά τους το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενα δηλώσεις αξιωματούχων, η Samsung έχει προχωρήσει στην παύση της παραγωγής του Galaxy Note 7.

Επιπλέον, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο BBC ότι «η Samsung βρίσκεται στη διαδικασία προσαρμογής του προγράμματος παραγωγής προκειμένου να διευθετήσει ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα και την ασφάλεια». Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολλές αναφορές ανθρώπων που είχαν λάβει ένα κινητό αντικατάστασης και ισχυρίζονταν ότι ακόμα και αυτές οι συσκευές έβγαζαν καπνό. Τον περασμένο μήνα, η Samsung είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι το πρόβλημα υπερθέρμανσης της μπαταρίας οφειλόταν σε ένα «σπάνιο» σφάλμα της συσκευής, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τα αρνητικά και θετικά ηλεκτρόδια της μπαταρίας να έρχονται σε επαφή.

Η ανακοίνωση

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε σήμερα η εταιρεία αναφέρει ότι θα σταματήσει επίσης την αποστολή του συγκεκριμένου μοντέλου προκειμένου να διεξαχθούν ενδελεχείς έλεγχοι. Αναφέρεται επίσης ότι η Samsung κατανοεί τις ανησυχίες των φορέων και των καταναλωτών σχετικά με το ζήτημα. «Συνεχίζουμε να κινούμαστε ταχύτατα προκειμένου να ερευνήσουμε την υπόθεση και να καθορίσουμε την αιτία. Θα δημοσιοποιήσουμε τα ευρύματα το συντομότερο δυνατόν», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.
«Εάν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι τίθεται θέμα ασφαλείας με το προϊόν, θα συνεργαστούμε με την CPSC (η αμερικανική Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων) ώστε να λάβουμε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης».
Newsroom ΔΟΛ