To εικονικό της νόμισμα πρόκειται να εισαγάγει η κορυφαία διαδικτυακή τηλεόραση για gamers, Twitch, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία Amazon Game Studios.

«Το Stream+ αποτελεί ένα σύστημα πιστών πελατών με πόντους. Οι απανταχού gamers θα κερδίζουν πόντους χρησιμοποιώντας το Twitch, και συγκεκριμένα κάνοντας streaming» εξηγεί ο Πάτρικ Γκίλμορ από την Amazon. Οι συγκεντρωμένοι πόντοι στη συνέχεια θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν, σύμφωνα με τον ίδιο, σε «ψηφοφορίες (polls) και στοιχηματισμό», ενώ θα μπορούν ακόμα να δαπανηθούν για την απόκτηση βοηθειών σε βιντεοπαιχνίδια τα οποία θα συνεργάζονται με το εν λόγω σύστημα.

To Breakaway θα αποτελεί τον πρώτο τίτλο που θα «αγκαλιάσει» το Stream+

Έρχονται οι τίτλοι για το Stream+

Το πολυαναμενόμενο multiplayer παιχνίδι Breakaway θα αποτελεί τον πρώτο τίτλο που θα εφαρμόζει το Stream+, κατά την Amazon. Πρόκειται για την απάντηση του αμερικανικού κολοσσού στους ανταγωνιστές της Blizzard, Valve και Riot, οι οποίες έχουν ήδη δημιουργήσει μια σειρά από ομαδικά βιντεοπαιχνίδια.

«Κατά τα τελευταία χρόνια, η Amazon επένδυσε σημαντικά στο κομμάτι της ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών, τα οποία ωστόσο θα τώρα πρέπει να κάνουν την εισαγωγή τους στην εν λόγω αγορά, όπου θα πρέπει να κερδίσουν ένα κομμάτι της» αναφέρει από την πλευρά του ο Πιέρ Χάρντινγκ-Ρολς από την συμβουλευτική εταιρεία HIS Markit. «Η εξαγορά του Twitch από την Amazon το 2014 – έναντι του ποσού των 970 εκατ. δολαρίων -, έβαλε τα θεμέλια για την ανάπτυξη των δικών της παιχνιδιών τα οποία δημιουργήθηκαν από το μηδέν με στόχο να προσελκύσουν τους χρήστες του Twitch».