Το δημοφιλές app με σήμα το φαντασματάκι σε κίτρινο φόντο εξελίσσεται προσθέτοντας πλέον στο ενεργητικό του και μια σειρά νέα συμπληρωματικά γκάτζετ υπό μορφή… γυαλιών ηλίου! Τα Spectacles, όπως ονομάζονται τα «δικτυωμένα» γυαλιά, διαθέτουν ενσωματωμένη κάμερα με τη βοήθεια της οποίας ο κάτοχός τους μπορεί να καταγράφει ό,τι βλέπει μέσω φωτογραφικών λήψεων ή σύντομων βίντεο διάρκειας 10 δευτερολέπτων. Επιπλέον, τα γυαλιά συνοδεύονται από τεχνολογία Wi-Fi και Bluetooth, γεγονός που σημαίνει ότι μπορούν να βρίσκονται σε «ανοιχτή επικοινωνία» με το app στο smartphone του χρήστη τους και ο ίδιος να μπορεί να ανεβάζει αυτομάτως «φρέσκο» υλικό online.
Η εταιρεία, η οποία πρόσφατα από Snapchat μετονομάστηκε Snap Inc., ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αναπτύξει μια σειρά συμπληρωματικά προϊόντα που θα λειτουργούν σε συνδυασμό με την αγαπημένη εφαρμογή. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της, από τον Ιούνιο το app καταμετρά πλέον την αναπαραγωγή περίπου 10 δισ. βίντεο –μια αλματώδη εκτίναξης από την αναπαραγωγή των 8 δισ. βίντεο που είχε ως τον Φεβρουάριο.
Ηλιακό ελικόπτερο
Επειτα από το αεροσκάφος Solar Impulse 2 και την ολοκλήρωση της 16μηνης πτήσης του υπό τον ήλιο, τώρα έρχεται το ηλιακό ελικόπτερο. Το γιγάντιο Solar Gamera, μεγέθους 9 τ.μ., αποτελεί δημιούργημα των ειδικών του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ και μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς δύο απογειώσεις σε ύψος λίγο μεγαλύτερο των 30 εκατοστών από το έδαφος για διάρκεια που άγγιζε τα εννέα δευτερόλεπτα. Για την ώρα μπορεί το Solar Gamera να είναι ικανό να πραγματοποιεί μόνο πολύ σύντομες πτήσεις μικρού ύψους, ωστόσο οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια πρωτόγνωρη στιγμή εξέλιξης για την ιστορία της «πράσινης» αεροπλοΐας και των ελικοφόρων και ευελπιστούν ότι μέσα από την επιμονή και τη σκληρή δουλειά θα καταφέρουν να υπερπηδήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και θα χαρίσουν στην ανθρωπότητα μια νέα γενιά ελικοπτέρων που θα πετούν χωρίς καύσιμα.
Ολογραφική τηλεόραση εν όψει


Την τηλεόραση του μέλλοντος έχει οραματιστεί ο βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός BBC και, όπως φαίνεται, ήδη πραγματοποιεί δοκιμές προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο λόγος για έναν ολογραφικό δέκτη που φαίνεται να έχει ξεπηδήσει από τον «Πόλεμο των Aστρων» προβάλλοντας αιωρούμενες εικόνες ακριβώς πάνω από μια επίπεδη οθόνη. Σύμφωνα με τους υπευθύνους του ελπιδοφόρου πρότζεκτ, η εν λόγω τεχνολογία θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούμε τηλεόραση.
Η ολογραφική τηλεόραση δημιουργήθηκε με μια επίπεδη οθόνη στο κάτω μέρος και μια πυραμίδα από διάφανο ακρυλικό υλικό ακριβώς από πάνω της. Στο πλαίσιο των δοκιμών τους οι ειδικοί προέβαλαν στην οθόνη-βάση τέσσερις πανομοιότυπες εικόνες οι οποίες αντικατοπτρίστηκαν στη συνέχεια επάνω στις τέσσερις ακρυλικές επιφάνειες δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του ολογράμματος.

«Το πείραμά μας ήταν πολύ απλό αλλά με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, όπως π.χ. της εικονικής πραγματικότητας, δεν αποκλείεται η ολογραφική τηλεόραση να μπει στα σπίτια μας στο μέλλον»
δήλωσε ο επικεφαλής ψηφιακής σύμπραξης του BBC Σάιρους Σαϊχάν.
«Εξυπνα» επιθέματα
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο ιδρώτας δεν αποτελείται μόνο από νερό. Περιέχει πολύτιμες πληροφορίες γύρω από την υγεία μας οι οποίες μπορούν να αποκαλύψουν από σοβαρούς κινδύνους ως στοιχεία γύρω από την ωορρηξία μιας γυναίκας. Με αφορμή αυτό, η νεοφυής επιχείρηση Eccrine Systems από το Σινσινάτι των Ηνωμένων Πολιτειών ανέπτυξε μια μέθοδο περισυλλογής των συγκεκριμένων στοιχείων με τη βοήθεια ενός «έξυπνου» επιθέματος.
To Sweatronics έχει σχεδιαστεί ώστε να κολλάει ως επίθεμα στο δέρμα, να συλλέγει δεδομένα που προκύπτουν κατά την εφίδρωση και να τα μεταδίδει μέσω ενός πομπού σε ένα smartphone ή ένα tablet.
H εταιρεία υποστηρίζει ότι μέσα στους επόμενους 18 μήνες θα είναι σε θέση να περάσει στην παραγωγή του πρώτου wearable του είδους, το οποίο αναφέρει ότι θα μπορούσε μεταξύ άλλων να ενσωματωθεί και σε καπέλα με στόχο τη μέτρηση περιβαλλοντικών τοξινών.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ