«Σ’ έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά! Η καθημερινή μας παρέα όλα αυτά τα χρόνια. Πάντα με θετική διάθεση, χαμόγελο, αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον. Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 η πιο απρόβλεπτη τηλεοπτική σεζόν ξεκινάει για εμάς. Σας περιμένουμε και πάλι. Γιατί ΜΑΖΙ περνάμε ΠΑΝΤΑ καλύτερα!!!
Ελένη Μενεγάκη»
Οταν ο κόσμος αλλάζει αλλά εσύ επιμένεις να παραμένεις στο ίδιο σημείο, ίδιος και απαράλλακτος, λογικά είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Αυτό είναι ένα ρεαλιστικό συμπέρασμα και όχι μια υποκειμενική εκτίμηση. Αν επίσης πιστεύεις ότι ακολουθώντας την ίδια συνταγή, αδιαφορώντας για τις όποιες αλλαγές και ανάγκες του κόσμου, θα πετύχεις, τότε πλανάσαι πλάνην οικτράν. Αν, τέλος, θεωρείς ότι τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 στην Ελλάδα τού σήμερα που θα κάνεις εσύ πρεμιέρα μιας μεσημεριανής εκπομπής με περιεχόμενο σαν αυτό που έχεις εδώ και χρόνια ο μέσος Ελληνας ή Ελληνίδα που είναι τηλεθεατής σου μπορεί να ανακουφιστεί από τα σοβαρά προβλήματά του, τότε εκτός από την επαφή σου με την πραγματικότητα έχεις χάσει και την επαφή σου με την κοινωνία.
Οχι ότι ποτέ την είχε και σε μεγάλο βαθμό η Ελένη Μενεγάκη, όπως και όλοι όσοι επιμένουν να πετούν στα τηλεοπτικά σύννεφά τους επειδή οι υπερβολικά υψηλοί μισθοί του παρόντος και του παρελθόντος έχουν εξασφαλίσει σταθερή θέση στοιχείων υπερκατανάλωσης στα στημένα ενσταντανέ τους. Είναι τουλάχιστον προκλητικό αυτή την περίοδο να πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Το να προσποιείσαι χαρά αδυνατώντας να προσφέρεις αυθεντική ψυχαγωγία με αξιοπρεπείς όρους, το να επιμένεις στα ίδια και τα ίδια επειδή δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, το να σερβίρεις το ίδιο ξαναζεσταμένο φαγητό, το να σφυρίζεις κλέφτικα μπροστά σε όλα όσα συμβαίνουν είναι τουλάχιστον ανόητο.
Σ’ ένα κανάλι το οποίο αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο του «μαύρου» δεν μπορεί μια παρουσιάστρια που προφανώς έχει λύσει το πρόβλημά της να τραγουδά «τράβα μπρος και μη σε μέλει». Αυτά ακόμη και η Βουγιουκλάκη, η οποία ήταν σταρ και όχι απομίμηση, τα έκανε στις ταινίες και σε ρόλους. Ενας άνθρωπος που μπαίνει καθημερινά στο σπίτι σου, στο οποίο πλέον κυριαρχούν η ανασφάλεια, η ανεργία, οι δυσκολίες, η αβεβαιότητα και τα προβλήματα, δεν μπορεί να εκπέμπει τέτοια διάθεση και να υπογράφει τέτοια σημειώματα για γέλια και για κλάματα. Η αισιοδοξία είναι επιθυμητή και προσδοκώμενη αλλά πρέπει να έχει επιχειρήματα και βάση. Οταν κάποιος βαφτίζει ελαφρά τη καρδία μια σεζόν στη διάρκεια της οποίας απειλούνται δύο και πλέον χιλιάδες θέσεις εργασίας ως «απρόβλεπτη», τότε γίνεται απλά προκλητικός. Και ειλικρινά πλέον φτάνει με αυτές τις «Ελένες» που ανήκουν σε εποχές «κουκουρούκου».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ