Τις δυνάμεις τους στην έρευνα και στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών ενώνουν η κινεζική Huawei και η γερμανική Leica. Έπειτα από την μακροχρόνια συνεργασία τους στον τομέα της οπτικής μηχανικής και την κυκλοφορία των βραβευμένων smartphones Huawei P9 και P9 Plus, προικισμένα με «διπλή» κάμερα Leica, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για την δημιουργία ενός νέου κέντρου έρευνας και καινοτομίας.

Το Εργαστήριο Καινοτομίας Max Berek – προς τιμήν του πρωτοπόρου γερμανού ορυκτολόγου και μαθηματικού Μαξ Μπέρεκ (1886-1949) ο οποίος είχε δημιουργήσει τους πρώτους φακούς της Leica -, αναμένεται να δημιουργηθεί στο «αρχηγείο» της γερμανικής εταιρείας, στην πόλη Βέτσλαρ, στην Γερμανία.

Καινοτομίες σε οπτικό πεδίο

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των εταιρειών το νέο κέντρο έρευνας και καινοτομίας αναμένεται να οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξη οπτικών συστημάτων και «έξυπνων» τεχνολογιών που βασίζονται σε λογισμικό, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της απεικόνισης μιας ευρείας γκάμας φωτογραφικών εφαρμογών αλλά εφαρμογών που σχετίζονται με φορητές συσκευές. Μεταξύ αυτών, θα είναι και πρωτοποριακές λύσεις στους τομείς της επαυξημένης και της εικονικής πραγματικότητας.

Οι δυο εταιρείες υπογραμμίζουν ακόμα ότι σχεδιάζουν, μεταξύ άλλων, συνεργασίες τόσο με γερμανικά όσο και με άλλα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα από όλον τον κόσμο.

«Στο μέλλον, πάνω από το 90% της κίνησης δεδομένων θα είναι εικόνες και βίντεο», είπε ο Ρεν Ζένγκφει, διευθύνων σύμβουλος της Huawei. «Το Εργαστήριο Καινοτομίας Max Berek παρέχει τη δυνατότητα εδραίωσης μίας ακόμη πιο στενής συνεργασίας με τη Leica, οδηγώντας σε συνεχείς βελτιώσεις στην ποιότητα της εικόνας και του βίντεο. Ως αποτέλεσμα, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε καινοτομίες στην αγορά της κάμερας για smartphones και να χαρίσουμε μεγαλύτερη αξία στους καταναλωτές».

«Με την ίδρυση του Εργαστηρίου Καινοτομίας Max Berek, η Huawei και η Leica Camera AG διευρύνουν το πεδίο δράσης της επιτυχημένης στρατηγικής συμμαχίας και θέτουν τα θεμέλια για στενή συνεργασία σε έρευνα και εξέλιξη επαναστατικών τεχνολογιών στον τομέα της απεικόνισης», τόνισε ο δρ Αντρέας Κάουφμαν κύριος μέτοχος και πρόεδρος του γνωμοδοτικού συμβουλίου της Leica Camera AG.

«Η Huawei και η Leica δεν μοιράζονται μόνο την τεράστια δύναμη της καινοτομίας και την μακροχρόνια εμπειρία στον τομέα της έρευνας, αλλά και την αφοσίωση ως προς την επίτευξη υψηλότερων ποιοτικών προδιαγραφών. Το Εργαστήριο Καινοτομίας Max Berek μας προσφέρει μια ιστορική ευκαιρία για να ενώσουμε τους πόρους και τη συσσωρευμένη εμπειρία των δύο εταιρειών ώστε να πρωτοπορήσουν σε επαναστατικές τεχνολογίες» προσέθεσε από την πλευρά του ο Μάρκους Λιμπέργκερ, γενικός διευθυντής λειτουργίας της Leica Camera AG, και διευθυντής του Εργαστηρίου Καινοτομίας Max Berek.