H ενημέρωση στην έκδοση 2.16.10 του WhatsApp (>88ΜΒ), του δημοφιλούς app τηλεφωνικών κλήσεων και ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω Διαδικτύου δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες iPhone με iOS 10 να θέσουν στην υπηρεσία τους τη Siri.

Όσοι μπορούν να εγκαταστήσουν το iOS 10, μπορούν να αναζητήσουν στο App Store την ενημέρωση του WhatsApp που αξιοποιεί τη Siri -όπως αναμένεται να συμβεί και με άλλα app, αφού η πρόσβαση στη Siri επιτρέπεται πλέον από την Apple.

Για να αξιοποιεί τη Siri η εφαρμογή θα πρέπει να υπάρξει σχετική εξουσιοδότηση από τις Ρυθμίσεις (Siri, App Support, WhatsApp, ενεργοποίηση της λειτουργίας).

Βοηθός κλήσεων και μηνυμάτων

Με την ενημέρωση του WhatsApp, ο χρήστης μπορεί να ζητήσει από τη Siri να πραγματοποιήσει μια τηλεφωνική κλήση μέσω του app ή να στείλει ένα μήνυμα από την εφαρμογή, καθ’υπαγόρευση του χρήστη.

Η ενημέρωση αξιοποιεί επίσης τη δυνατότητα χρήσης app από την οθόνη κλειδώματος και έτσι οι κλήσεις από άλλους χρήστες WhatsApp θα μπορούν να απαντηθούν χωρίς να χρειαστεί το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου.

    Η Siri στο iOS 10 μπορεί να αναλάβει την αναγγελία των εισερχόμενων κλήσεων: Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις που αφορούν τις κλήσεις και ενεργοποιήστε τη λειτουργία.