Δεν έχουν τέλος οι δικαστικές εκκρεμότητες του μεγαλοεργολάβου κ. Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος είναι δικαιούχος μιας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες κάτω από κλίμα βαθιάς αμφισβήτησης. Μετά την αποκάλυψη από τη δικηγόρο του Star ότι ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» του αποκάλυψε πως τα χρήματα για την προκαταβολή που πρέπει να καταθέσει στηρίζονται στα δικαιώματα βοσκοτόπου στην Ιθάκη, και νέα επεισόδια προστίθενται στη δικαστική παλέτα του επιχειρηματία. «Το Βήμα» αποκαλύπτει σήμερα ότι ο μεγαλοεργολάβος ελέγχεται και για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα από τους οικονομικούς εισαγγελείς και την Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Δίκη με κατηγορούμενο τον μεγαλοεργολάβο και δικαιούχο μιας από τις τέσσερις άδειες Χρήστο Καλογρίτσα αναβλήθηκε από το Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά για τις 28 Απριλίου λόγω απουσίας στελέχους του ΣΔΟΕ διότι έχει τεθεί σε αργία αλλά και λόγω κωλύματος δικηγόρων και των δύο πλευρών!
Το εντυπωσιακό είναι ότι την αναβολή με κατηγορούμενο τον μεγαλοεργολάβο για έκδοση ψευδών φορολογικών στοιχείων (πρόκειται για κακούργημα καθώς το ποσό είναι πάνω από 100.000 ευρώ) ζήτησαν και οι δικηγόροι του Δημοσίου επικαλούμενοι ότι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας (ονόματι Μ…) έλειπε διότι έχει τεθεί σε αργία από την υπηρεσία του!
Η δικηγόρος της πλευράς Καλογρίτσα, η οποία συναίνεσε βέβαια στην αναβολή, φαίνεται ότι συνεργάζεται με δικηγορικό γραφείο που ανήκει σε κόρη εισαγγελέα πρώην επικεφαλής μεγάλης εισαγγελίας της χώρας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα τιμολόγια αφορούν δραστηριότητες της εταιρείας Πελόζα.
Μια άλλη δικογραφία για τον μεγαλοεργολάβο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», εκκρεμεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και αφορά έρευνα για φορολογικές παραβάσεις. Η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος εντόπισε πριν από μήνες στη λίστα εμβασμάτων το όνομα του κ. Καλογρίτσα και της κόρης του και συνέταξε μηνυτήρια αναφορά όταν από τον πρώτο έλεγχο εντοπίστηκαν διαφορές στις δηλώσεις των αποστολέων των εμβασμάτων από αυτά που δήλωναν. Στη συνέχεια, από τη δικογραφία που ερευνά οικονομικός εισαγγελέας προέκυψε πως, παρότι εκλήθη να δώσει εξηγήσεις ή να πληρώσει για τις διαφορές, αυτό δεν ήταν δυνατόν, οπότε καλείται να δώσει εξηγήσεις για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Πάντως όταν πρόσφατα εκλήθη να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος και η κόρη του επικαλέσθηκε πρόβλημα υγείας της κόρης του. Για τον Χρήστο Καλογρίτσα έχει υποβληθεί και ερώτηση στη Βουλή από τους Βασίλη Κεγκέρογλου και Γιάννη Κουτσούκο με αφορμή πόρισμα του ΣΔΟΕ όπου φαίνεται ότι ο επιχειρηματίας χρησιμοποίησε εικονικά τιμολόγια αξίας περίπου 34 εκατ. ευρώ. Ο έλεγχος από το ΣΔΟΕ έγινε το 2011 και εμφανίζεται η συγκεκριμένη εταιρεία να χρησιμοποίησε τιμολόγια από λειτουργικά ανύπαρκτες ή εικονικές επιχειρήσεις που είχαν ιδρυθεί νομότυπα αλλά με αποκλειστικό σκοπό την έκδοση εικονικών τιμολογίων.
Οπως καταγγέλλεται, ο συγκεκριμένος περιλαμβάνεται σε κατάλογο 270 μεγαλοοφειλετών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση της κυβέρνησης με την οποία έπεσαν στα μαλακά μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, φοροφυγάδες αλλά και χρήστες εικονικών τιμολογίων. Οι δύο βουλευτές ερωτούν τον υπουργό Οικονομικών αν τελικά ισχύουν όλα αυτά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ