Με τη γυναικεία ψήφο φλερτάρει τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο χρόνος μετράει ανάποδα για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Επιδεικνύοντας την πιο ευαίσθητη πλευρά του, ο αμερικανός μεγιστάνας του Real Estate παρουσίασε διάφορες προτάσεις για τις νέες μητέρες, καθώς επίσης και τις ποιοτικές, αλλά πιο οικονομικές παροχές που μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους.

Σε αρκετά χαμηλούς τόνους – πολύ χαμηλότερους από αυτούς που συνηθίζει στις ομιλίες του – ο Τραμπ μίλησε την Τρίτη για την ανάγκη των εργαζόμενων μητέρων να αμείβονται σωστά. Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε ότι ακόμη και αν ο εργοδότης δεν δίνει την έγκρισή του, το κράτος θα πρέπει να εξασφαλίζει στις νέες μητέρες άδεια μητρότητας έξι εβδομάδων και την καταβολή 1.200 δολαρίων ετησίως για τις μητέρες με τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Στην ίδια λογική, με τη μεγαλύτερη κόρη του στο πλευρό του, η οποία συμμετείχε εν μέρει στον σχεδιασμό αυτών των προγραμμάτων, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών πρότεινε επίσης φορολογικές ελαφρύνσεις στις δαπάνες για τη φροντίδα των παιδιών. Ως ένας άλλος Τραμπ, ήρεμος και χαμογελαστός, αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του στην Πενσυλβάνια, πήρε στην αγκαλιά του ένα μωρό. Τη στιγμή απαθανάτισε φωτογράφος των New York Times.


Ήταν προφανώς μία προσπάθεια να «αποπλανήσει» – έστω και με καθυστέρηση – ένα εκλογικό σώμα που θα μπορούσε να του ανοίξει τον δρόμο για τον Λευκό Οίκο, αλλά που μέχρι στιγμής κλίνει προς τη δημοκρατική του αντίπαλο. Γνωστή για τους αγώνες της υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, η Χίλαρι Κλίντον έχει προτείνει από πέρσι η άδεια μητρότητας να φθάνει τις 12 εβδομάδες και να τη δικαιούνται τόσο οι μητέρες όσο και οι πατέρες.

Η ηρεμία για τον ηγέτη των Ρεπουμπλικανών ωστόσο δεν φαίνεται να έχει διάρκεια, καθώς όπως έγινε γνωστό λίγες ώρες αργότερα, ο Τραμπ θα κληθεί σύντομα να λογοδοτήσει για το φιλανθρωπικό του ίδρυμά και κατά πόσον συμμορφώνεται στους νόμους που ορίζει γι’ αυτά η Νέα Υόρκη.

Την ανακοίνωση έκανε την Τρίτη ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Έρικ Σνάιντερμαν, στον απόηχο του σκανδάλου για πολιτική δωρεά του ιδρύματος στην υπουργό Δικαιοσύνης της Φλόριντα Παμ Μπόντι.