Η Tesla διορθώνει το Autopilot

Την πεποίθηση ότι, δεν θα είχε σημειωθεί θανατηφόρο δυστύχημα σε αυτοκίνητο Tesla Model S χωρίς οδηγό εάν η επικείμενη ενημέρωση του Autopilot, του συστήματος αυτόνομης οδήγησης είχε γίνει πριν την 7η Μαΐου, εξέφρασε ο Έλον Μασκ. Ο οδηγός δεν θα επιτρεπόταν να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι για πολύ και το ραντάρ θα ήταν σε θέση να διακρίνει λευκά ρυμουλκό φορτηγά.

Την πεποίθηση ότι, δεν θα είχε σημειωθεί θανατηφόρο δυστύχημα σε αυτοκίνητο Tesla Model S χωρίς οδηγό εάν η επικείμενη ενημέρωση του Autopilot, του συστήματος αυτόνομης οδήγησης είχε γίνει πριν την 7η Μαΐου, εξέφρασε ο Έλον Μασκ.

Ο οδηγός δεν θα επιτρεπόταν να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι για πολύ και το ραντάρ θα ήταν σε θέση να διακρίνει λευκά ρυμουλκό φορτηγά με φόντο τον φωτεινό ουρανό. Έτσι, «πιθανολογείται» ότι θα είχε αποφευχθεί το τραγικό περιστατικό, «η απόλυτη όμως ασφάλεια» δεν θα επιτευχθεί ποτέ, είπε με βεβαιότητα αυτή τη φορά ο διάσημος επιχειρηματίας.

«Τέτοια πράγματα δεν μπορούν να ειπωθούν με βεβαιότητα, αλλά ναι, μπορούμε να πούμε ότι θα είχε αποφευχθεί», είπε ο επιχειρηματίας διατηρώντας προσεκτικά τις επιφυλάξεις για να προφυλάξει τα συμφέροντα της εταιρείας του.

Η νέα έκδοση

H έκδοση 8 του Autopilot θα είναι διαθέσιμη στους οδηγούς Tesla εντός δύο εβδομάδων. Η αρμόδια υπηρεσία στις ΗΠΑ διερευνά τα αίτια του θανάτου του Τζόσουα Μπράουν για να αποφασίσει εάν ανήκει στην εταιρεία η ευθύνη για το γεγονός ότι δεν φρέναρε το αυτόνομο αυτοκίνητο (ούτε ο οδηγός του) μπροστά σε ένα φορτηγό με λευκό ρυμουλκό την ώρα που έστριβε αριστερά σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο.

Ο Μασκ απέκλεισε την πιθανότητα ανάκλησης των Tesla με το Autopilot, αφού η ίδια υπηρεσία έχει δεχτεί τις αλλαγές στο σύστημα ως ικανοποιητικές και η ενημέρωση θα γίνει μέσω Διαδικτύου, χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψουν τα οχήματα στο service.

Το Autopilot 8 θα ειδοποιεί έως και τρεις φορές την ώρα τον οδηγό να βάλει τα χέρια του στο τιμόνι εάν επιτρέπεται η κυκλοφορία με μέτρια ή υψηλή ταχύτητα -εάν δεν το κάνει, τότε το σύστημα αυτόματης οδήγησης θα απενεργοποιείται και δεν θα εκκινείται ξανά παρά μόνο εάν ο άνθρωπος σταματήσει το αυτοκίνητο, σβήσει τον κινητήρα και τον εκκινήσει ξανά.

Σε διαδρομές όπου η κίνηση γίνεται με χαμηλή ταχύτητα 12-13χλμ./ώρα, οι ειδοποιήσεις δεν θα είναι τόσο συχνές και ο οδηγός θα μπορεί να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι επ’αόριστον. Με ταχύτητα 70+ χλμ./ώρα, ή όταν η διαδρομή έχει στροφές και προπορεύονται πολλά οχήματα, τα χέρια του οδηγού πρέπει να βρίσκονται στο τιμόνι θα ειδοποιεί κάθε μερικά λεπτά το Autopilot 8.

Επίσης, εκτός από το ραντάρ και τις λήψεις από κάμερες θα γίνεται και αντιπαράθεση με φωτογραφίες από τους δρόμους, ενώ το ραντάρ θα μπορεί να διακρίνει αντικείμενα μπροστά κοιτώντας και κάτω από το προπορευόμενο όχημα.

Newsroom ΔΟΛ

Science
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk