Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο κ. Παππάς, υπουργός αρμόδιος (και) για τα μέσα ενημερώσεως, ανέλαβε να τακτοποιήσει και τα της τηλεοράσεως. Και ω του θαύματος, το πρότζεκτ της δημοπρατήσεως των αδειών λειτουργίας ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών είχε διπλή επιτυχία. Και άρτον εξασφάλισε διά της εισπράξεως 246 εκατ. ευρώ υπέρ του Δημοσίου, και θέαμα διαρκείας τριών 24ώρων προσέφερε, δωρεάν βεβαίως, στο κοινό που ξενύχτησε παρακολουθώντας το reality.

Τώρα μένει να κατατεθούν τα χρήματα στο δημόσιο ταμείο ενώ θα συνεχίζονται τα γλέντια για τη μεγάλη επιτυχία της κυβερνήσεως. Ελπίζεται ότι τα χαρτιά που συνοδεύουν τα χρήματα θα είναι καθ’ όλα εντάξει και σε 90 ημέρες θα έχουν αρχίσει οι μεταδόσεις από το εθνικό δίκτυο.
Μέσα στους πανηγυρισμούς ξεχάστηκαν τα πλήρη συγκριτικά στοιχεία μεταξύ της καταστάσεως που κατήργησε ο κ. Υπουργός και της νέας ρυθμίσεως.
Μία αναφορά δίνει το μέτρο της ροής χρήματος από την τηλεόραση στο ταμείο του κράτους. Το σύνολο του εισπραχθησομένου ποσού φθάνει τα 246 εκατ. ευρώ.
Αλλά παραλείπεται η αναφορά των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που επισημαίνεται σε τηλεοπτικό σποτ του MEGA Channel ότι πληρώθηκαν για φόρους, εισφορές κ.λπ., στην περίοδο πριν από την εισπρακτική επιτυχία του κ. Παππά.
Βεβαίως, η αναδιάρθρωση της τηλεοπτικής αγοράς έχει και ορισμένες γκρίζες πλευρές. Η τηλεόραση είναι εν τέλει και πνευματικό έργο και άρα χρήζει φροντίδας η βασική πρώτη ύλη της, η πνευματική εργασία.
Χιλιάδες δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και άλλοι επιστήμονες ή «άσπρα κολάρα» και τεχνικοί φοβούνται ότι μπορεί να μείνουν στον δρόμο, άνεργοι και δυστυχείς σε καιρό οικονομικής κρίσης.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ούτω προστιθεμένης ανεργίας.
Καλοί οι πανηγυρισμοί, αλλά μην ξεχνάμε ότι το θαύμα έσεται τριήμερον.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ