Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ

Η ιστορία της ελληνικής γραφειοκρατίας γέμει σκανδάλων. Απίθανες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί στας δέλτους της δημοσίας διοικήσεως.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ | tovima.gr

Η ιστορία της ελληνικής γραφειοκρατίας γέμει σκανδάλων. Απίθανες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί στας δέλτους της δημοσίας διοικήσεως. Από ενάρξεως της λειτουργίας του νεαρού κράτους που προέκυψε από την Επανάσταση του 1821 η γραφειοκρατία ζει και κυβερνά την Ελλάδα με κάθε καθεστώς. Βασιλείς και πρόεδροι, άξιοι σεβασμού αρχηγοί του κράτους, αλλά και προβληματικοί αρχηγίσκοι, βουλευτήρια άξια επαίνου που τίμησαν τον Λαό και την ψήφο του, αλλά και κοινοβουλευτικοί αστέρες τρίτης ποιότητος έχουν διαβεί τις θύρες της εξουσίας. Αδόξως «διεκπεραίωσαν» την αποστολή τους και τις ψευδείς επαγγελίες τους. Αδόξως «ετερμάτισαν» την ηγεσία τους και οι πάσης φύσεως δικτάτορες που όλοι τους είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν – και απέδειξαν – ότι όλες οι δικτατορίες πέφτουν αφού ζημιώνουν την πατρίδα και τους ανθρώπους της.

Σε καιρούς ειρηνικούς ανθεί περαιτέρω η βλακώδης γραφειοκρατία – με το αζημίωτο βέβαια.
Προσφάτως στην περιοχή όπου γεννήθηκε το πρώτο ελληνικό κράτος μετά την οθωμανική κατοχή συνέβη ένα περιστατικό που οριοθετεί τα σύνορα μεταξύ βλακείας και προφανώς κεκρυμμένων συμφερόντων. Στο όμορφο και ιστορικό Κρανίδι της Αργολίδας οι κάτοικοι διαπίστωσαν ότι θα περίμεναν για πολλά χρόνια ακόμη για να αποκτήσουν ένα στοιχειώδες ασθενοφόρο για τις ανάγκες της περιοχής που έχει τεράστιο όγκο τουριστικής κινήσεως. Ενώπιον της κρατικής αβελτηρίας οι κάτοικοι της περιοχής συγκρότησαν όμιλο περίπου εκατό κατοίκων οι οποίοι συγκέντρωσαν τα χρήματα που χρειάζονταν και προχώρησαν στην επιλογή καταλλήλου ασθενοφόρου. Προτού το αγοράσουν παρενέβη φωνή – επί του παρόντος άγνωστη – η οποία απαγόρευσε την αγορά οιουδήποτε εκ των πέντε διαφορετικής κατασκευής ασθενοφόρων για να γίνει διαγωνισμός. Ως τότε μπορούν όλοι να περιμένουν!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες