Η χρεοκοπία και οι θεωρίες συνωμοσίας

Φαίνεται ότι μετά από έξι χρόνια κρίσης δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα…

Η χρεοκοπία και οι θεωρίες συνωμοσίας | tovima.gr
Φαίνεται ότι μετά από έξι χρόνια κρίσης δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα γιατί και πώς οδηγηθήκαμε στη χρεοκοπία.Οι θεωρίες συνωμοσίας που τόσο ευδοκίμησαν τα τελευταία χρόνια,εξακολουθούν να βρίσκουν ανταπόκριση και όχι μόνο σε τμήματα της κοινής γνώμης. Η χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία παραπέμπει τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, να δικαστεί για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης είναι ενδεικτική των αντιλήψεων που κυριαρχούν ακόμα.
Θυμίζουμε ότι ο κ.Γεωργίου είχε απαλλαγεί από την κατηγορία αυτή με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών πέρυσι τον Ιούλιο ,αλλά ασκήθηκε αναίρεση από την τότε αντεισαγγελέα και νυν εισαγγελέα του ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Ξ. Δημητρίου.Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κατηγορείται ότι διόγκωσε τεχνητά το έλλειμμα του ΑΕΠ από 13,6% σε 15,4% και το χρέος ώστε να ενταχθεί η χώρα μας στα μνημόνια! Στοιχεία που ερευνήθηκαν επί χρόνια, από όλες τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές ,λόγω του προτέρου μη…εντίμου βίου της Στατιστικής μας Υπηρεσίας,και επιβεβαιώθηκαν άλλωστε στην πράξη από την τραγική κατάσταση των δημόσιων οικονομικών, έρχεται μετά από έξι χρόνια η δικαστική εξουσία να τα αμφισβητήσει και πάλι…
Λες και δεν ήξεραν οι πάντες την κατάσταση, λες και δεν ήξεραν ότι μέσα σε δύο μόλις χρόνια επί κυβερνήσεως Καραμανλή το δημόσιο χρέος διογκώθηκε κατά 57 δίσ., λες και δεν προειδοποιούσε ο τότε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για έκρηξη του ελλείμματος ,ψάχνουμε τώρα να δούμε αν φταίει η ΕΛΣΤΑΤ που χρεοκοπήσαμε και μπήκαμε αναγκαστικά στα μνημόνια.
Ακόμα κι αν δεχθούμε την εκδοχή των δικαστών ότι ο κ.Γεωργίου διόγκωσε ψευδώς τα στοιχεία,είναι δεδομένο και αποδεδειγμένο, ότι εμείς τρέχαμε και ζητούσαμε βοήθεια γιατί το κράτος δεν μπορούσε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.Ούτε οι ευρωπαίοι μας εκβίασαν, όπως εξακολουθούν να πιστεύουν ορισμένοι, ούτε κάποιοι συνωμότησαν γιατί ζήλεψαν την περιουσία μας,αλλά εμείς ως χώρα χρεοκοπήσαμε.Με ευθύνη των πολιτικών και πρωτίστως της κυβέρνησης Καραμανλή,εμείς ξοδεύαμε ασυστόλως δανεικά κι αγύριστα.

Κι όταν η κατάσταση έφτασε στο αμήν αναγκαστήκαμε να απλώσουμε το χέρι για να ζητήσουμε κι άλλα δανεικά για να μην καταρρεύσουμε τελείως και να μπορούν να πληρώνονται οι μισθοί των δικαστικών, των δημ.υπαλλήλων ,οι συντάξεις…Δεν μας φταίνε λοιπόν τα στατιστικά στοιχεία,σωστά ή λάθος, αλλά το γενικότερο χάλι μας που δεν μπορούσε κανείς να το διαχειριστεί.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk