Οικολόγοι Πράσινοι:Καλούν τους δύο βουλευτές τους να καταψηφίσουν την διατήρηση του 3%

Να ψηφίσουν υπέρ της κατάργησης του πλαφόν εισόδου 3% στην Βουλή, καλούν οι Οικολόγοι Πράσινοι τους δυο

Να ψηφίσουν υπέρ της κατάργησης του πλαφόν εισόδου 3% στην Βουλή, καλούν οι Οικολόγοι Πράσινοι τους δυο βουλευτές τους – μέλη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Δ. Τσιρώνη και τον Γ. Δημαρά, οι οποίοι εξελέγησαν με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Αθηνών. Όπως τονίζεται σχετικά, με βάση την απόφαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων, «με βάση τις θέσεις μας και τις αρχές μας, καλούμε τα δύο μέλη μας βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών και του πλαφόν εισόδου του 3%, καθώς και υπέρ της μείωσης της ηλικίας δικαιώματος ψήφου». Σημειώνεται, ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι τάσσονται υπέρ της απλής αναλογικής με:

-Μικρότερες εκλογικές περιφέρειες, διερεύνηση δυνατοτήτων να αντικατασταθεί ο σταυρός προτίμησης με άλλες δημοκρατικές ρυθμίσεις χωρίς να ενισχυθεί η εξουσία των κομματικών μηχανισμών, εσωκομματικές προκριματικές εκλογές ανά περιφέρεια, όπου προβλέπεται λίστα. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει και σε δραστικό περιορισμό του «κόστους εκλογής», επισημαίνουν.

· Κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.

· Κατάργηση του πλαφόν εισόδου του 3%.

· Διάλογο, με συμμετοχή και των ίδιων των νέων, για τη σκοπιμότητα να δοθεί δικαίωμα ψήφου από τα 16 χρόνια. Εκλογιμότητα από τα 21 χρόνια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk