«Έπεσε» το ηλεκτρονικό σύστημα αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς

«Έπεσε» το πληροφορικό σύστημα για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης αναφορικά με το πρόγραμμα φιλοξενίας με voucher στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2016-17.

«Έπεσε» το πληροφορικό σύστημα για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης αναφορικά με το πρόγραμμα φιλοξενίας με voucher στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2016-17. Πρόκειται, όπως επεσήμανε στο «Βήμα» στέλεχος του υπουργείο Εσωτερικών, για «προσωρινό τεχνικής φύσεως πρόβλημα, λόγω του μεγάλης επισκεψιμότητας» στην ειδική εφαρμογή υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), που «άνοιξε» στις 12 Ιουλίου, απενεργοποιήθηκε. Το αποτέλεσμα ήταν οι ενδιαφερόμενοι να μην μπορούν, επί ώρες, να συμπληρώσουν και να υποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ τη φόρμα «αίτηση συμμετοχής», η οποία υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης. Οι αιτήσεις συμμετοχής από τους γονείς για τους παιδικούς σταθμούς υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο χρονικό διάστημα από 12 ως 29 Ιουλίου.
Μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης δεν είχε αποκατασταθεί η λειτουργία, αλλά, όπως τόνισε στο «Βήμα» στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών, αναμενόταν «από λεπτό σε λεπτό» να δώσουν λύση στο πρόβλημα οι τεχνικοί εφαρμογών πληροφορικής και οι ειδικοί στους υπολογιστές. Παράλληλα, τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και η ΕΕΤΑΑ κάνουν μια ακόμα επισήμανση: είναι η πρώτη φορά που γίνεται υποβολή αιτήσεων για παιδικούς σταθμούς με ηλεκτρονικό τρόπο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον που υπάρχει από τους γονείς για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους μια θέση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι δεδομένο. Ταυτόχρονα, όμως, από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκφράζονται φόβοι ότι οι προωθούμενες αλλαγές όσον αφορά το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την επιδότηση της προσχολικής αγωγής, μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργίες τους δημοτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk