Τσατάνη κατά Παπαγγελόπουλου:«Μου είπε:“Μεταξύ μας τώρα στείλτε τη δικογραφία πίσω και άμεσα”»

Κλιμακώνοντας τις καταγγελίες της για παρεμβάσεις στο έργο της από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο, η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη τον κατηγόρησε ότι της ζήτησε ευθέως να στείλει πίσω στην εισαγγελία Διαφθοράς την δικογραφία για την υπόθεση Βγενόπουλου.

Κλιμακώνοντας τις καταγγελίες της για παρεμβάσεις στο έργο της από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο, η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη τον κατηγόρησε ότι της ζήτησε ευθέως να στείλει πίσω στην εισαγγελία Διαφθοράς την δικογραφία για την υπόθεση Βγενόπουλου. Αναφερθείσα στην συνάντηση μαζί του υποστήριξε ότι τελειώνοντας ο κ. Παπαγγελόπουλος «μου έτεινε το χέρι και μου είπε: “Μεταξύ μας τώρα, στείλτε τη δικογραφία πίσω και άμεσα”», συμπληρώνοντας πως αν το έπραττε αυτό «θα ήμουν υπό παράβαση καθήκοντος». «Την χειριζόμουν συννόμως. Πώς να την επιστρέψω;», τόνισε η ίδια. Παρεμβαίνοντας η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, της είπε: «Έχετε απαντήσει διαφορετικά σε αυτό το θέμα». «Είμαι συνεπής στις απαντήσεις μου», της απάντησε η εισαγγελέας, ενώ η κυρία Χριστοδουλοπούλου επανήλθε σημειώνοντας: «Δεν είχε πει ποτέ ότι της είπε τώρα να στείλει την δικογραφία πίσω».

Η κυρία Τσατάνη δήλωσε σχετικά με τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου ότι «ποτέ δεν περίμενα ότι θα είχα δεχθεί τέτοια παρέμβαση από κύριο υπουργό». «Ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε για το σύννομο των ενεργειών μου», σημείωσε. Ενώ διερωτήθηκε τι εννοούσε ο κ. Παπαγγελόπουλος με την φράση του ότι έχει στα χέρια της ένα απόστημα που θα σκάσει. «Πού εκτρέφεται αυτό το απόστημα και γιατί μου μίλησε για άγριο πόλεμο;», διερωτήθηκε η εισαγγελέας Εφετών. Ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Βορίδης την κάλεσε να εξηγήσει ποιος κατά την γνώμη της ήταν ο λόγος για αυτή την στάση του κ. Παπαγγελόπουλου: «Έχετε προσωπικά; Τι επιδιώκει; Γιατί παρεμβαίνει στο πώς θα χειριστεί κάποιος μια υπόθεση;», ρώτησε ο κ. Βορίδης.

Η κυρία Τσατάνη απάντησε πως όταν έγινε η συνάντηση στο γραφείο του «πίστευα ότι υπήρχε κάποια παραπλάνηση και είχα στοχοποιηθεί, όμως διακρίβωσα ότι είναι απόλυτος στη γνώμη του ότι έχω αφαιρέσει τη δικογραφία και δεν έχει περιοριστεί στο ότι ενδεχομένως έχω διαπράξει σφάλμα, αλλά έχει αποκρυσταλλώσει την πεποίθησή του και αξιώνει να επιστρέψω την δικογραφία από εκεί που την αφήρεσα, ένα βήμα πριν την δίωξη». Μάλιστα τόνισε ότι αυτό έγινε με φορτικότητα εκ μέρους του κ. Παπαγγελόπουλου: «Με φορτικότητα επέμενε να επιστρέψω την δικογραφία από εκεί που την αφήρεσα». Ο κ. Βορίδης την ρώτησε αν κατά την εκτίμησή της «η πρόθεσή του ήταν ότι δεν ήθελε να χειριστείτε την υπόθεση διότι πίστευε ότι δεν θα ασκήσετε δίωξη» και η κυρία Τσατάνη απάντησε: «Η φορτικότητά του προς εκεί αποσκοπούσε και οδηγούσε».

Όσον αφορά τους λόγους που ζήτησε την συνάντηση μαζί του είπε ότι «σε καμιά περίπτωση δεν επεδίωξα να τον συναντήσω για να έχω την νομική του άποψη». «Θα ζητούσα εν μέσω συναισθηματικών εξάρσεων να κλάψω στον ώμο του;», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «δεν του ζήτησα να με βοηθήσει στην προαγωγή μου διότι ποτέ δεν υπέβαλλα σχετική αίτηση για την προαγωγή μου σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου». Όσον αφορά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μετά την συνάντηση με πρωτοβουλία του κ. Παπαγγελόπουλου, η εισαγγελέας επικαλέστηκε την ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με όσα είχαν ειπωθεί, δηλώνοντας ότι επιφυλάσσεται να τα καταθέσει στις αρμόδιες αρχές.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος σε παρέμβασή του μίλησε για πρωτοφανή κρίση στη Δικαιοσύνη. «Δεν υπάρχει παρόμοιο φαινόμενο κρίσης στην κορυφή της Δικαιοσύνης από την μεταπολίτευση, με παρεμβάσεις, εκβιασμούς, καταχρήσεις εξουσίας». «Η ιστορία αυτή δεν θα κλείσει», τόνισε. «Και δεν θα κλείσει και υπάρχουν πρόσωπα κλειδιά», σχολίασε η κυρία Χριστοδουλοπούλου. «Και πρόσωπα κλειδιά και πρόσωπα αντικλείδια», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk