Δύο άτομα βρίσκονται υπό κράτηση για την αιματηρή επίθεση σε καφέ στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα, που άφησε πίσω της 20 νεκρούς.

Ένας από τους ενόπλους συνελήφθη μετά την επίθεση, ενώ ένας δεύτερος -τον οποίο αρχικά οι Αρχές είχαν περάσει για όμηρο- κρατείται και αυτός. Βίντεο που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες από τα διπλανά κτίρια δείχνουν ότι θα μπορούσε να σχετίζεται με τους δράστες της επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους νεκρούς ενόπλους ήταν ο γιος στελέχους του κυβερνώντος κόμματος. Ο Ρόχαν Ίμπνε Ιμτιάζ, γιος του Ιμτιάζ Καν, είχε εξαφανιστεί τον Δεκέμβριο από το σπίτι του.

Φαίνεται πως οι γονείς του τον αναγνώρισαν από φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πατέρας του, στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, δήλωσε ότι είναι «έκπληκτος» για το γεγονός ότι ο γιος του φαίνεται να είναι ο δράστης της επίθεσης. «Το σοκ και ο αιφνιδιαστικός χαρακτήρας του γεγονότος με έχει αφήσει άφωνο» είπε. «Ντρέπομαι τόσο πολύ και λυπάμαι» τόνισε.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, αλλά η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές το αρνήθηκε, με τον υπουργό Εσωτερικών να αναφέρει ότι οι δράστες ήταν μέλη τοπικής οργάνωσης και όχι της ISIS.

Ο Ασαντουζαμάν Χαν, υπουργός Εσωτερικών της χώρας, δήλωσε στο Reuters ότι τρεις από τους έξι ενόπλους που σκοτώθηκαν κατά την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων ήταν ηλικίας κάτω των 22 ετών και αγνοούνταν εδώ και έξι μήνες. Οι ένοπλοι δεν είχαν κάνει κανένα αίτημα προς τις Αρχές στη διάρκεια της ομηρίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες προέρχονταν από πλούσιες οικογένειες και είχαν σπουδάσει σε ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια.

Στη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκαν εννέα Ιταλοί πολίτες, επτά Ιάπωνες, ένας Αμερικανός και ένας Ινδός, ενώ αγνοείται η τύχη ενός ακόμα Ιταλού.