Την «υπερηχητική» της δύναμη ενάντια στα κουνούπια και στη μετάδοση επικίνδυνων ασθενειών – όπως π.χ. η ελονοσία και ο ιός Ζίκα – παρατάσσει η LG, παρουσιάζοντας μια τηλεόραση και ένα κλιματιστικό κατά των ενοχλητικών τσιμπημάτων αποκλειστικά για την Ινδία.

Οι συσκευές «Mosquito Away», όπως ονομάζονται, αφοπλίζουν τα κουνούπια, παραλύοντας το νευρικό τους σύστημα με την βοήθεια των ηχητικών κυμάτων που εκπέμπουν.

Αντικουνουπική τεχνολογία εν δράσει

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι αντικουνουπικές συσκευές δεν χρησιμοποιούν επιβλαβείς χημικές ουσίες, ούτε απαιτούν συντήρηση.

Η τηλεόραση της σειράς Mosquito Away

Η LG υπογραμμίζει ότι το σύστημα υπερήχων που είναι ενσωματωμένο τόσο στις τηλεοράσεις 32 και 42 ιντσών, όσο και στο κλιματιστικό κατά των κουνουπιών, εμπίπτει στο πλαίσιο των κανονισμών που έχουν θέσει οι παγκόσμιοι οργανισμοί και έχει δοκιμαστεί από το Διεθνές Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας και Τοξικολογίας (ΙΙΒΑΤ).

Στην Ινδία, ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών μέσω των κουνουπιών είναι πολύ υψηλός. Από τις αρμόδιες αρχές έχουν καταγραφεί περίπου 1,13 εκατ. σοβαρές περιπτώσεις μετάδοσης, ενώ μόνο το 11% του πληθυσμού ζει σε περιοχές που δεν έχουν «χτυπηθεί» από την ελονοσία.

Στην Ευρώπη, εξαιτίας των αυστηρών κανονισμών και κριτηρίων ενεργειακής κλάσης, όπως φαίνεται δεν θα δούμε τις συσκευές αυτές. Επιπλέον, οι κλιματολογικές συνθηκες στην περιοχή δεν ευνοούν την ανάπτυξη των εντομων σε τέτοιο βαθμό ώστε η κατασκευή μιας τέτοιας σειράς συσκευών να θεωρείται συμφέρουσα από όλες τις απόψεις.