Όταν σκεφτόμαστε την φροντίδα της στοματικής μας υγιεινής, αυτομάτως στο μυαλό μας έρχεται ένα σωληνάριο ή ένα πλαστικό «μπουκαλάκι» που περιέχει οδοντόκρεμα. Η επαναστατική Poppits όμως, έρχεται να αλλάξει την εικόνα που είχαμε για την οδοντόπαστα μέχρι σήμερα μοιράζοντάς την σε ατομικές μερίδες.

Τα Poppits αποτελούν μικρά, μαλακά «μαξιλαράκια» από βιοδιασπώμενο τζελ τα οποία λιώνουν στο στόμα του χρήστη μέσα σε μόλις πέντε δευτερόλεπτα απελευθερώνοντας την απαιτούμενη ποσότητα οδοντόκρεμας για το πλύσιμο των δοντιών, χωρίς πασαλείμματα.

Το εξωτερικό περίβλημα των Poppits αποτελείται από ένα βρώσιμο φιλμ κυτταρίνης

Στόχος της startup εταιρείας από τη Φλόριδα που βρίσκεται πίσω από την οδοντόκρεμα του μέλλοντος, ήταν να φρενάρει την απόρριψη συσκευασιών και πλαστικών με στόχο ένα καθαρότερο περιβάλλον. Για τον λόγο αυτόν, σχεδίασε μια συσκευασία από αλουμίνιο και πλαστικό, που παραπέμπει στα καραμελάκια tic tac, και σύμφωνα με την εταιρεία διαρκεί μια ζωή. Το μόνο που έχει να κάνει ο καταναλωτής είναι να γεμίζει την συσκευασία με νέα μαξιλαράκια οδοντόκρεμας.

Η συσκευασία διαρκεί μια ζωή και οι καταναλωτές απλά την γεμίζουν με νέα μαξιλαράκια οδοντόκρεμας

Οδοντικά «μαξιλαράκια» για καθαρό περιβάλλον

Τα Poppits περιέχουν φυσικές ουσίες, δεν περιέχουν «ένοχο» φθόριο, ενώ το εξωτερικό περίβλημά τους αποτελείται από ένα βρώσιμο φιλμ κυτταρίνης.

«Είμαστε παθιασμένοι για τα Poppits και στοχεύουμε να τα φέρουμε στα νοικοκυριά όλου του κόσμου ώστε να μειώσουμε την ρύπανση του περιβάλλοντος από τα πλαστικά απόβλητα» αναφέρει η startup στην επίσημη καμπάνια της για την προσέλκυση κεφαλαίου, μέσω Kickstarter.

Η παιδική εκδοχή με μεριδούλες σε γεύση φρούτων

Τα ατομικά Poppits έρχονται σε δύο κατηγορίες: σε Whitening για ενήλικους και Kids με γεύσεις φρούτων για παιδιά. Η κάθε συσκευασία περιέχει 90 μαξιλαράκια.

«Είναι πάντα δύσκολο να βγάλεις από το τελειωμένο σωληνάριο οδοντόκρεμας ό,τι έχει απομείνει. Με τα Poppits δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, ενώ αποτελούν και τον ιδανικό σύντροφο για ταξίδια» καταλήγει η εταιρεία.