Ο περισσότερος κόσμος, το πρωί τρέχει και δεν φτάνει. Ένα γρήγορο κοίταγμα στον καθρέφτη κατά το βούρτσισμα των δοντιών, ντύσιμο και αναχώρηση για το γραφείο. Αυτό σκέφτηκαν και οι ειδικοί της Microsoft και δημιούργησαν το Magic Mirror – έναν «έξυπνο» καθρέφτη που κρύβει πίσω του μια οθόνη LCD 23,6 ιντσών.

Ο μαγικός καθρέφτης που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης InnovFest Unbound 2016 (17-18 Μαΐου) στην Σιγκαπούρη, διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης των προσώπων των χρηστών του, της διάθεσής τους και δυνατότητα προβολής του καιρού, της ώρας και άλλων πληροφοριών.

«Φανταστείτε να μπορείτε να ξυπνάτε το πρωί και να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν “έξυπνο” καθρέφτη για να δημιουργήσετε το τέλειο χτένισμα, να επιτύχετε το ιδανικό μακιγιάζ και παράλληλα να δείτε τι καιρό θα κάνει ή να λάβετε κάποια άλλη ενημέρωση» εξήγησε ο Ιζάτ Κχάιρ από την ομάδα της Microsoft στην Σιγκαπούρη.

Ο καθρέφτης ξέρει τι νιώθεις…

Ο Magic Mirror χρησιμοποιεί τεχνολογία Windows Hello για την αναγνώριση προσώπων ενώ λειτουργεί με τη βοήθεια Raspberry Pi, «τρέχει» Windows 10 IoT Core και συνοδεύεται από ειδικά σχεδιασμένες διαδικτυακές εφαρμογές. «Χρησιμοποιήσαμε τον υπολογιστή Raspberry Pi λόγω της απήχησής του στο κοινό, της χαμηλής τιμής του αλλά και των τεχνητών χαρακτηριστικών του» αναφέρει ανακοίνωση της Microsoft.

Με τη βοήθεια της ενσωματωμένης κάμερας και του ειδικού λογισμικού, ο καθρέφτης μπορεί να αναγνωρίζει οκτώ συναισθήματα, π.χ. ο θυμός και η χαρά. Η εν λόγω τεχνολογία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα προϊόν που θα μπορούσε να προσφέρει μια προσωπική διαδραστική εμπειρία σε κάθε χρήστη ξεχωριστά, ή ακόμα να προβάλλει – μεταξύ άλλων – στοχευμένες διαφημίσεις.