Τα δικαιώματα εκατοντάδων εφευρέσεων της Microsoft απέκτησε η Xiaomi. Η κίνηση αυτή της κινεζικής κατασκευάστριας, σύμφωνα με αναλυτές, θα μπορούσε να της χαρίσει μεγαλύτερη ώθηση στην δυτική αγορά, για την πώληση των συσκευών της.

Κάτι τέτοιο σημαίνει επίσης ότι οι συσκευές της Xiaomi θα έρχονται με προεγκατεστημένες γνωστές εφαρμογές της Microsoft, όπως τα Office και το Skype. H ανακοίνωση γίνεται σε μια περίοδο όπου η κινεζική εταιρεία με έδρα στο Πεκίνο, αγωνίζεται για να φτάσει τους στόχους των πωλήσεών της.

Φουντώνει ο ανταγωνισμός

Αρχικός της στόχος της για το 2015 ήταν η πώληση 100 εκατομμυρίων συσκευών. Εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού από άλλες εγχώριες εταιρείες ωστόσο, οι πωλήσεις της δεν ξεπέρασαν τα 71 εκατομμύρια συσκευές. Πρόσφατη έρευνα αγοράς έδειξε ότι οι Oppo και Vivo ξεπέρασαν σε πωλήσεις smartphones την Xiaomi μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016, με την Huawei όμως να καταλαμβάνει την πρωτιά.

Αυτό οδήγησε την Xiaomi στην έβδομη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, ελπίζοντας τώρα με την νέα αυτή εξαγορά να πάρει το αίμα – και τις πωλήσεις της – πίσω. H μεγάλη συμφωνία της με την Microsoft περιλαμβάνει συνολικά τα δικαιώματα 1.500 ευρεσιτεχνιών, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων σε επικοινωνίες, βίντεο και cloud υπηρεσίες που τις συνοδεύουν.

Να πούμε τέλος, ότι η κινεζική εταιρεία κατά το παρελθόν είχε αντιμετωπίσει κατηγορίες για παραβίαση ευρεσιτεχνία από την αμερικανική εταιρεία Blue Spike αλλά και από την σουηδική Ericsson.