Στη διοργάνωση του 1ου Mediterranean Panorama τον Μάρτιο του 2017, προχωρά η North Events, φιλοδοξώντας να αποτελέσει τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στη Σουηδία και μία από τις μεγαλύτερες και πιο δυναμικές στη σκανδιναβική αγορά.

Στο πλάνο δράσεων και των νέων σχεδίων της εταιρίας για την περίοδο 2016-2017, σε κομβικές αγορές για τον ελληνικό Τουρισμό, με διαρκή και διαχρονικό στόχο την προβολή της Ελλάδας στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της γαστρονομίας, εντάσσεται το δυναμικό άνοιγμα στην αγορά Τρίτης Ηλικίας για την Ελλάδα σε Σουηδία και Δανία και η 2ο Grecka Panorama στη Βαρσοβία σε συνδυασμό με την 1η Έκθεση Ελληνικής Γαστρονομίας και Προϊόντων.

Το Mediterranean Panorama, που θα αναπτυχθεί σε χώρο 8.000 τ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο της Στοκχόλμης Stockholmsmässan, θα ενσωματώσει και θα μετεξελίξει το Grekland Panorama, την έκθεση αποκλειστικά για την Ελλάδα, το οποίο ανέτρεψε τα εκθεσιακά δεδομένα στη Σουηδία και κατέγραψε μεγάλη επιτυχία, τα τελευταία τρία χρόνια. Θα έχει ως κεντρικό πυλώνα την Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα θα προβάλλει σειρά άλλων τουριστικών προορισμών της Μεσογείου, οι οποίοι έχουν ενθουσιαστεί με τη φιλοσοφία του ενώ, ήδη, αντιμετωπίζεται ιδιαίτερα θετικά από όλους τους μεγάλους Tour Operators της Σκανδιναβίας.

«Με τη Σουηδική αγορά να έχει μείνει χωρίς μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση και ύστερα από τις παροτρύνσεις των Tour Operators αλλά και το ενδιαφέρον και άλλων Μεσογειακών προορισμών, η North Events αξιοποιεί τη μεγάλη αυτή επιχειρηματική ευκαιρία και επιχειρεί να καλύψει στρατηγικά αυτό το «κενό», συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και τα ειδικά χαρακτηριστικά του Grekland Panorama, με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της αγοράς», σημειώνει ο γενικός διευθυντής της North Events κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης.

Η έκθεση Mediterranean Panorama, θα πλαισιωθεί από το νέο εγχείρημα του Stockholm Travel Week, έναν νέο θεσμό που θα εστιάζει σε σειρά εκδηλώσεων και δρώμενων στη Σουηδική πρωτεύουσα, με θέμα τις Τέχνες, τον Πολιτισμό και τη Γαστρονομία,που θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας από όλες τις συμμετέχουσες χώρες της Μεσογείου, δημιουργώντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον και διάρκεια προβολής. Μέχρι τα τέλη Ιουλίου, εκτιμάται ότι θα έχουν οριστικοποιηθεί οι συμφωνίες με τις ενδιαφερόμενες χώρες και προορισμούς και θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Παράλληλα, η North Events, δρομολογεί δυναμικό άνοιγμα για την Ελλάδα στην αγορά Τρίτης Ηλικίας (Seniors), στη Σουηδία και στη Δανία, σε συνεργασία με τις δύο μεγαλύτερες Ενώσεις Συνταξιούχων της Σουηδίας και της Δανίας και τουριστικούς ομίλους που εξειδικεύονται στον τουρισμό Senior.

Επιπρόσθετα, θα διοργανώσει το πρώτο Ελληνο-Σερβικό συνέδριο για τον τουρισμό, στο Βελιγράδι τον ερχόμενο Οκτώβριο, σε συνεργασία με την εταιρεία SYMEON G.TSOMOKOS, με στόχο την αμφίδρομη ενίσχυση των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο χωρών.

Παράλληλα η εταιρία ενδυναμώνει και επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην Πολωνία, με τη δεύτερη διοργάνωση της έκθεσης αποκλειστικά για την Ελλάδα Grecka Panorama, τον Δεκέμβριο σε νέο χώρο, το PGE Narodowy (Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας), η οποία εφέτος θα πλαισιωθεί και από την 1η αποκλειστική Εκθεση Ελληνικής Γαστρονομίας και Προϊόντων.