Μια ενδιαφέρουσα αλλά αμφιλεγόμενη τροπή πήρε η ιστορία του Captain America.

Η Marvel αποφάσισε να παρουσιάσει τον αγαπημένο υπερήρωα ως πράκτορα της φασιστικής Hydra και προκάλεσε αντιδράσεις, ενώ δέχθηκε ακόμα και απειλές.

Ωστόσο κάποιοι -ανάμεσά τους και ο θρύλος των κόμικ Σταν Λι- έσπευσαν να εκφράσουν τη στήριξή τους στη Marvel.

Το κόμικ που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα αποκάλυψε ότι ο Στιβ Ρότζερς -δηλαδή ο Captain America- είναι στην πραγματικότητα μυστικός πράκτορας της Hydra, κάτι που η Marvel σχεδίαζε εδώ και λίγο καιρό να αποκαλύψει.

Ο Νικ Σπένσερ που έγραψε την ιστορία έσπευσε να διαλύσει κάθε ελπίδα: «Δεν πρόκειται για κλώνο, δεν πρόκειται για απατεώνα, ή για κάποιον που ελέγχει το μυαλό του ή κάποιον που δρα μέσω του Στιβ. Αυτός είναι πραγματικά ο Στιβ Ρότζερς, ο ίδιος ο Captain America».

Ο Σπένσερ βρέθηκε αντιμέτωπος με απειλές για τη ζωή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αίτηση που έχουν υπογράψει περίπου 10.000 άτομα ζητά από τη Marvel να βάλει τέλος σε αυτό το σενάριο.

Η αίτηση αναφέρει ότι οι δημιουργοί του χαρακτήρα, Τζο Σάιμον και Τζακ Κίρμπι ήταν και οι δύο εβραίοι και «το να στηρίζει ο Captain America την ναζιστική οργάνωση Hydra απορρίπτει ό,τι (ο ήρωας) εκπροσωπεί και δεν θα πρέπει να είναι αυτός ο τρόπος που τιμάται ο χαρακτήρας μετά από 75 χρόνια προόδου».

Μάλιστα, στο Twitter κυκλοφορεί το hashtag #sayitaintso (πείτε ότι δεν είναι έτσι).

Ωστόσο, δεν εκφράζουν όλοι την αντίθεσή τους.

Μεταξύ των ένθερμων υποστηρικτών είναι και ο Σταν Λι, δημιουργός χαρακτήρων όπως ο Spider Man και ο Χαλκ.

«Είναι μια απίστευτα έξυπνη ιδέα. Δεν ξέρω εάν θα σκεφτόμουν ποτέ να είναι διπλός πράκτορας, αλλά θα σας εξάψει το ενδιαφέρον. Θα σας κάνει να θέλετε να διαβάσετε τα κόμικ, ενώ πιθανότατα θα κάνουν μια ταινία βασισμένη σε αυτό» είπε ο Λι στο MegaCon. «Επομένως δεν μπορώ να βρω ψεγάδι. Είναι τρελό, αλλά είναι καλή ιδέα» πρόσθεσε.

Όσο για τον Κρις Έβανς, τον ηθοποιό που ενσαρκώνει τον Captain America; Φαίνεται και ο ίδιος σοκαρισμένος.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη