Τριήμερο καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά

Με αφετηρία τον Πειραιά, οι λάτρεις της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανατρέψουν την κλασική έννοια της αγοράς.

Με αφετηρία τον Πειραιά, οι λάτρεις της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανατρέψουν την κλασική έννοια της αγοράς. Το δεύτερο Startup Weekend Piraeus – Blue Growth θα δώσει την ευκαιρία σε όσους έχουν μια ιδέα ή μια λύση σε ένα πρόβλημα του κλάδου των ναυτιλιακών να την βάλουν σε εφαρμογή, δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών, πρόκειται για μια βιομηχανία «γεμάτη από δεδομένα προς ανάλυση, δυνατότητες για ανάπτυξη και βελτιστοποίηση λογισμικού και hardware».

Ακόμα και όσοι δεν έχουν μια ιδέα, αλλά θέλουν να θέσουν τις ικανότητές τους στην υπηρεσία μιας νεοφυούς επιχείρησης, μπορούν να συμμετέχουν σε μια startup, μπαίνοντας σε μια ομάδα για να δώσουν ζωή σε μια επιχειρηματική ιδέα. Developers, designers, business people, startup enthusiasts και επίδοξοι επιχειρηματίες σχηματίζουν ομάδες και αναπτύσσουν ένα επιχειρηματικό πλάνο μέσα σε 54 ώρες.
Το Startup Weekend Piraeus – Blue Growth θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο Παρασκευή 3 με Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στη διεύθυνση Ηρώων Πολυτεχνείου και Κανθάρου στον Πειραιά. Πρόκειται για μια ανοιχτή πρόσκληση σε οποιοδήποτε δημιουργικό άτομο άνω των 18 ετών (δήλωση συμμετοχής εδώ).
Το μόνο που χρειάζεται είναι η καινοτόμα ιδέα, που με τη βοήθεια των υπολοίπων θα προχωρήσει και θα εξεταστούν οι προϋποθέσεις και προδιαγραφές για την υλοποίησή της στο πλαίσιο της εκδήλωσης. Από τη διαγωνιστική φύση της διοργάνωσης προκύπτει η αναγκαιότητα για αξιολόγηση των επιχειρηματικών ιδεών, έναν ρόλο που αναλαμβάνουν έμπειροι «κριτές».
Στον χώρο της εκδήλωσης θα βρίσκονται και οι μέντορες για να συνεισφέρουν κατά τη διάρκεια του τριημέρου με συμβουλευτική υποστήριξη, ομιλίες και παρεμβάσεις. Πρόκειται για ανθρώπους καταξιωμένους, ποικίλων κλάδων που έχουν αναδειχθεί με τις επιχειρηματικές αλλά και ακαδημαϊκές τους δραστηριότητες με διάθεση για συνεισφορά και μετά το πέρας της διοργάνωσης. Για τις νικήτριες ομάδες θα υπάρχουν βραβεία. Ενδεικτικά, τεχνολογικός εξοπλισμός, προγράμματα κατάρτισης, νομική και λογιστική υποστήριξη, επιχειρηματική καθοδήγηση, συντονισμός και δικτύωση.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk