Συμπλοκές μεταναστών στη «ζούγκλα» του Καλαί

Παρά τις προσπάθειες των γαλλικών Αρχών για άδειασμα της «ζούγκλας» του Καλαί, που έχουν ρίξει τον αριθμό των σκηνών, πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζουν να φτάνουν στον καταυλισμό.

Παρά τις προσπάθειες των γαλλικών Αρχών για άδειασμα της «ζούγκλας» του Καλαί, που έχουν ρίξει τον αριθμό των σκηνών, πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζουν να φτάνουν στον καταυλισμό. Ούτε η σποραδική ανάφλεξη εντάσεων δεν έχει περάσει στο παρελθόν: Ομάδες Αφγανών και Σουδανών συνεπλάκησαν υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, με την ένταση να φτάνει και σε πυρπόληση αρκετών σκηνών και να καταλήγει στον τραυματισμό πάνω από 20 ατόμων.

Σύφμωνα με τις γαλλικές Αρχές, οι συμπλοκές ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης κοντά στο σημείο διανομής φαγητού. Ο λόγος ακόμη δεν είναι διαπιστωμένος, αλλά συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών ομάδων στον καταυλισμό έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν.

Στα επεισόδια ενεπλάκησαν περίπου 300 με 400 πρόσφυγες και μετανάστες από Αφγανιστάν και Σουδάν. Σχετικά γρήγορα η κατάσταση επεκτάθηκε και σε πυρπόληση σκηνών και παραπηγμάτων.

Για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση χρειάστηκε η επέμβαση 35 οχημάτων αστυνομίας και πυροσβεστικής.

Τραυματίστηκαν περίπου 20 εμπλεκόμενοι στις συμπλοκές, όπως και ένας αστυνομικός και τουλάχιστον τρία μέλη των υπηρεσιών υποστήριξης, σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία.

Οι δράσεις των γαλλικών Αρχών για μεταφορά των χιλιάδων που βρίσκονταν στο Καλαί ελπίζοντας να καταφέρουν να περάσουν στη Βρετανία έχουν απομακρύνει αρκετούς εξ αυτών σε κέντρα υποδοχής αλλού στη γαλλική επικράτεια, όμως νέοι πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζουν να φτάνουν και να στήνουν στο Καλαί.

Οι τελευταίοι υπολογισμοί των αρχών ανέβαζαν σε 3.900 όσους βρίσκονται σήμερα στο Καλαί, αριθμός αυξημένος από τους 3.500 του προηγούμενου μήνα αλλά αρκετά χαμηλότερα από το ρεκόρ των 7.000 προ μηνών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk