Μουζάλας: Θα τελειώσουμε και με το Ελληνικό μετά την Ειδομένη

Την διαβεβαίωση ότι μετά την διαχείριση της δραματικής κατάστασης που είχε διαμορφωθεί στην Ειδομένη «θα κλείσει και το Ελληνικό», έδωσε στην Βουλή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας, αδυνατώντας ωστόσο να δεσμευτεί για το πότε. «Τελειώνουμε με την Ειδομένη, μια πληγή για την χώρα μας και τους πρόσφυγες.

Την διαβεβαίωση ότι μετά την διαχείριση της δραματικής κατάστασης που είχε διαμορφωθεί στην Ειδομένη «θα κλείσει και το Ελληνικό», έδωσε στην Βουλή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας, αδυνατώντας ωστόσο να δεσμευτεί για το πότε. «Τελειώνουμε σήμερα με την Ειδομένη, μια πληγή για την χώρα μας και τους πρόσφυγες.

Προτεραιότητα τώρα θα έχει το Ελληνικό», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας, πάντως, ότι «θα κλείσει το Ελληνικό, δεν μπορώ να σας πω χρονικά πότε, αλλά συνήθως αυτό που λέω γίνεται». Στόχος της κυβέρνησης, όπως ανέφερε, είναι «να αδειάσει ήρεμα, ειρηνικά, μετά από κάποιο καιρό, όχι λίγο καιρό, αλλά ούτε πολύ καιρό και τότε η ερώτησή σας δεν θα χρειάζεται και θα είμαστε και οι δυο χαρούμενοι», είπε απευθυνόμενος προς τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος είχε καταθέσει σχετική ερώτηση.

Όπως είπε μάλιστα ο ερωτών βουλευτής «το πρόβλημα επιμένει και οξύνεται και ο ανθρωπισμός σας αρχίζει να εξαφανίζεται εκ των πραγμάτων λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο Ελληνικό και αφορούν τόσο τους πρόσφυγες και μετανάστες όσο και τους περιοίκους», ενώ προειδοποίησε ότι «με τόσους ανθρώπους στοιβαγμένους, μπορεί να έχουμε καταστάσεις πέραν πάσης φαντασίας».

Ο κ. Μουζάλας παραδέχθηκε ότι «οι συνθήκες δεν είναι καλές». «Δεν είναι ακατάλληλες αλλά δεν είναι καλές», ανέφερε, ενώ παραδέχθηκε ακόμα ότι ο ίδιος «παραβίασε δυο φορές την συμφωνία με την Ελληνικό Α.Ε. για τον χρόνο που θα μείνουν εκεί», αλλά όπως εξήγησε «αυτό έγινε γιατί μετά το παράνομο κλείσιμο των συνόρων παγιδεύτηκαν 55.000 άνθρωποι στη χώρα που έπρεπε να βρουν καταφύγιο και να μην γυρνούν στις πλατείες».

Παρά την κατάσταση που επικρατεί, ο κ. Μουζάλας επιχείρησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες που διατυπώνονται από φορείς, κατοίκους κλπ., δηλώνοντας ότι τώρα μετά και την διαχείριση της Ειδομένης «θα επιδοθούμε στους πρόσφυγες και τους κατοίκους για μια ισορροπία δικαιωμάτων». Μάλιστα είπε ότι ετοιμάζονται εγκαταστάσεις στην Αθήνα για να μεταφερθούν εκεί. Κατά τα λοιπά, σημείωσε ότι «λύνουμε τα προβλήματα στην καθαριότητα και την σίτιση», τονίζοντας ότι τα προβλήματα υγείας δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση επιδημικά φαινόμενα. «Σε επόμενες συνεδριάσεις δεν θα χρειαστεί να μιλήσουμε για το Ελληνικό», συμπλήρωσε, δηλώνοντας ότι «είναι ελεγχόμενη η κατάσταση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk