Κλέφτες «σήκωσαν» από ΑΤΜ σε τρείς ώρες 13 εκατ. δολάρια

Οι ταινίες, λένε, δείχνουν σκηνές από τη ζωή, από πραγματικά περιστατικά. Στο Τοκιο, ενωρίς το πρωί της Κυριακής μια ταινία, η γνωστή «Η συμμορία των έντεκα», έγινε ιδέα και πράξη, βρήκε αντιγραφείς.

Οι ταινίες, λένε, δείχνουν σκηνές από τη ζωή, από πραγματικά περιστατικά. Στο Τοκιο, ενωρίς το πρωί της Κυριακής μια ταινία, η γνωστή «Η συμμορία των έντεκα», έγινε ιδέα και πράξη, βρήκε αντιγραφείς. Εκατό τουλάχιστον κλέφτες «σκούπισαν» 12,7 εκατ. δολάρια από 1.440 ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ) μέσα σε τρεις ώρες. Η αστυνομία πιστεύει ότι η «επιχείρηση» είναι έργο διεθνούς, μεγάλης σπείρας και ότι οι κλέφτες έχουν ήδη αναχωρήσει από την Ιαπωνία.

Κάνοντας χρήση παραποιημένων πιστωτικών καρτών πελατών της τράπεζας Standard της Νότιας Αφρικής οι κλέφτες «τράβηξαν» από κάθε ταμειακή μηχανή 100.000 γεν (ίσο με 913 δολάρια) το ανώτατο ποσό που μπορεί να αποσύρει κάνεις από μια μηχανή. Συνολικά μετρήθηκαν 14.000 αναλήψεις από λογαριασμούς τους οποίους η σπείρα είχε στοχεύσει προηγουμένως.
Η νοτιοαφρικανική τράπεζα υπολόγισε «πρόχειρα» την κλοπή σε 19,25 εκατ. δολάρια και διαβεβαίωσε τα θύματα – πελατες της ότι θα καλύψει πλήρως τους λογαριασμούς τους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που πολυεθνικές σπείρες κατορθώνουν και ξαφρίζουν μεγάλα ποσά από ταμειακές μηχανές, είναι όμως η πρώτη φορά που ένα τόσο μεγάλο ποσό αποσύρθηκε σχεδόν ταυτόχρονα, σε τόσο μικρό διάστημα και μάλιστα σε μια πολη.
Τραπεζικές πήγες στη Ζυρίχη αναφέρουν ότι σύμφωνα με πρόχειρη καταμέτρηση την διετία 2012 και 2013 κλέφτες, χρησιμοποιώντας κλεμμένες πιστωικές κάρτες απέσυραν συνολικά 41 δισ. δολάρια σε 26 χώρες.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk