Ειδυλλιακό σκηνικό

Ψηλά πεύκα και υπέροχη θέα στον Ευβοϊκό κόλπο και στη γέφυρα της Χαλκίδας.

Ψηλά πεύκα και υπέροχη θέα στον Ευβοϊκό κόλπο και στη γέφυρα της Χαλκίδας. Δύο στοιχεία που εμπλουτίζουν περαιτέρω τον ιδιαίτερο χαρακτήρα αυτού του αμφιθεατρικού οικοπέδου στον παραλιακό οικισμό του Αγίου Μηνά. Ενός οικοπέδου με μια κατοικία που φιλοξενεί περισσότερα από 60 χρόνια τα καλοκαίρια μιας οικογένειας. Την κατασκευαστική και αισθητική αναδιαμόρφωση αυτής της κατοικίας ανέλαβε ο αρχιτέκτων Διονύσης Βουής, με προτεραιότητα στην ανάγκη ριζικών επισκευών και άμεσων υποστηλωτικών επεμβάσεων στην οικοδομή – διαδικασίες που στάθηκαν αφορμή και για να επιταχυνθεί η διαίρεση του ισογείου σε δύο ξεχωριστές οικίες, η μία εκ των οποίων επανασχεδιάστηκε. Η επαναπροσδιορισμένη λειτουργικότητα αλλά και η αισθητική συνέπεια απέναντι στο παρελθόν καθόρισαν και τις επιλογές σε δομικά και διακοσμητικά στοιχεία στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους: τα γκρίζα και λευκά μάρμαρα διατηρήθηκαν και επαναχρησιμοποιήθηκαν στη νέα εξωτερική τραπεζαρία, τα μαρμάρινα σοβατεπί και τα φαρδιά μαρμάρινα στηθαία περιμετρικά στις βεράντες διατήρησαν την παρουσία τους και όπου χρειάστηκε επιδιορθώθηκαν ή κατασκευάστηκαν ακριβώς όπως τα πρωτότυπα. Στη συνέχεια προστέθηκε ένα ακόμη κομμάτι, ένας άνετος ξενώνας (εκεί που άλλοτε βρισκόταν η αυλή της κουζίνας), στο ύφος του πρωτότυπου οικήματος και με μόνη διαφοροποίηση τα λεία επιχρίσματα. Ετσι, ο Διονύσης Βουής κατάφερε να αποδείξει ότι η σύγχρονη αρχιτεκτονική δεν απορρίπτει, αλλά αξιοποιεί τις υπάρχουσες δομές, ακόμη και μέσα από νέες διαρρυθμίσεις και ανανεωμένους ρόλους.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
BHMAgazino
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk