Έρευνα κατά της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ευτέρπης Κουτζαμάνη διέταξε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος. Η εντολή για την έρευνα διαβιβάστηκε στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ο οποίος προεδρεύει του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου για τους ανώτατους δικαστές.

Ο υπουργός διέταξε την έρευνα βασιζόμενος στη μηνυτήρια αναφορά του εισαγγελέα Εφετών κ. Γιάννης Αγγελή. Ο κ. Αγγελής κατήγγειλε στη μήνυσή του, η οποία δεν στρεφόταν κατά προσώπων, παρεμβάσεις στο έργο του ως εισαγγελέα δικαστικών συνδρομών στην υπόθεση Βγενόπουλου.
Ειδικότερα, στην πολυσέλιδη αυτή καταγγελία-μήνυση, η οποία κατατέθηκε και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Αγγελής αναφέρεται σε συναντήσεις του στο γραφείο της Εισαγγελέως παρουσία και άλλων εισαγγελικών λειτουργών όπου η κυρία Κουτζαμάνη εμφανίζεται να τον αποπέμπει σκαιότατα λέγοντάς του: «Δεν ντρέπεσαι να υποστηρίζεις τους χωροφύλακες της Κύπρου και όχι τους συναδέλφους σου;»

Παράλληλα η πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση αφορά και τους Νίκο Παντελή, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, εισαγγελέα εφετών, Νίκο Ορνεράκη και άλλους.