Επενδυτικό πρόγραμμα €20 εκατ. από την DHL Express

Το τριετές πρόγραμμα επενδύσεων της DHL Express Ελλάδος, ύψους 20 εκατ. ευρώ, ολοκληρώνεται μέσα στο 2016 με τα εγκαίνια των δύο νέων καταστημάτων, σε Ηράκλειο και Καλαμάτα, της εταιρείας που κατέχει το 55% του μεριδίου της ελληνικής αγοράς.

Το τριετές πρόγραμμα επενδύσεων της DHL Express Ελλάδος, ύψους 20 εκατ. ευρώ, ολοκληρώνεται μέσα στο 2016 με τα εγκαίνια των δύο νέων καταστημάτων, σε Ηράκλειο και Καλαμάτα, της εταιρείας που κατέχει το 55% του μεριδίου της ελληνικής αγοράς. Λίγες μόνο ημέρες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, το ανανεωμένο διαμετακομιστικό κέντρο της εταιρείας στα Σπάτα, που διπλασιάζει την ημερήσια δυναμικότητα της εγκατάστασης σε 20.000 αποστολές, άνοιξε τις πύλες του στους δημοσιογράφους.
«Η ολοκλήρωση του μεγαλύτερου επενδυτικού μας πλάνου στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στην ελληνικά αγορά και τις προοπτικές της» δήλωσε ο κ. Ελευθέριος Σαμαράς, διευθύνων σύμβουλος της DHL Express Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας. Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην χώρα μας 38 χρόνια, έχει 3.500 ενεργούς πελάτες τον μήνα, 23 σημεία εξυπηρέτησης, δύο ιδιόκτητα αεροσκάφη και 130 οχήματα. Μέσω του δικτύου της διακινούνται 2,2 εκατ. αποστολές ετησίως, εκ των οποίων το 96% παραδίδονται στην ώρα τους και το 95% προωθούνται την ίδια ημέρα. Επίσης, 61% των αποστολών εκτελωνίζονται πριν φτάσουν στη χώρα. Τα έσοδά της ανέρχονται σε 45,3 εκατ.
Όπως επισήμαναν τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, στην Ελλάδα παρατηρείται μεγάλη αύξηση ηλεκτρονικού εμπορίου, τα προϊόντα του οποίου ανέρχονται στο 30% των αποστολών της εταιρείας, εμφανίζοντας αυξητικές τάσεις. Προς τα εκεί κινούνται εξάλλου και οι προβλέψεις διεθνώς, δεδομένου ότι ενώ σήμερα υπάρχουν 15 δισεκατομμύρια ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το 2020 θα υπάρχουν 50 δισεκατομμύρια.
Όσο για την εσωτερική αγορά, πριν από την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων υπήρχαν πόλεις της Ελλάδας όπου το e-commerce έδωσε νέα δυναμική στην παρουσία της εταιρείας, καθώς η αύξηση των αποστολών αυξάνονταν 30-40% τον μήνα. Εφέτος, το πρώτο τετράμηνο δείχνει ήδη ανάπτυξη, με αύξηση κατά 8% του αριθμού αποστολών, νέους πελάτες και αύξηση 6% του τζίρου.
Ναυαρχίδα της δραστηριότητας της DHL Express στην Ελλάδα αποτελεί το διαμετακομιστικό κέντρο στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η σύμβαση με το οποίο ανανεώθηκε για 11 έτη. Οι ανανεωμένες εγκαταστάσεις, έκτασης 12.200 τ.μ., είναι πια branded, καθώς φέρει τα χρώματα τις εταιρείας. Η συνολική επένδυση για την αναβάθμισή του αγγίζει τα 15,6 εκατ. ευρώ. «Η αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής για την ανανέωση των εγκαταστάσεών μας στο διαμετακομιστικό μας κέντρο στο αεροδρόμιο μας επιτρέπουν να προσφέρουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες και να τους συνδέουμε με τα κέντρα του διεθνούς εμπορίου. Ταυτόχρονα, ισχυροποιούμε την ηγετική μας θέση στον κλάδο και τη δέσμευσή μας να παρέχουμε το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
Χάρη στον ανασχεδιασμό των εγκαταστάσεων, η λειτουργία του διαμετακομιστικού κέντρου αυτοματοποιείται με τη χρήση κυλιόμενων διαδρόμων μεγάλου μήκους, ευέλικτης αναγνώρισης των σημάνσεων των αποστολών και διαδικασιών χειρισμού από τους εργαζομένους, που καθιστούν εξαιρετικά ταχύτερες τις διαδικασίες εισαγωγής στην αποθήκη και της οργάνωσης των αποστολών. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει ικανότητα διαχωρισμού 3.000 δεμάτων την ώρα, ενώ οι απαιτούμενες διαδικασίες διαρκούν κατά 30-50 λεπτά λιγότερο από πριν, καθιστώντας ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.
Επιπλέον, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, καθιστά ευκολότερη την καθημερινή δραστηριότητα των εργαζομένων στη διαχείριση και προώθηση των αποστολών της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα οι κύριες διαδικασίες φόρτωσης και εκφόρτωσης των οχημάτων δεν επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες. Μέρος του πρότζεκτ ανανέωσης στα Σπάτα, που υλοποιήθηκε μέσα σε 60 ημέρες, ήταν ακόμα η ανανέωση του στόλου των οχημάτων καθώς και η ράμπα απευθείας φόρτωσης που μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα 44 βαν.
Παράλληλα, η DHL Express βελτιώνει σταθερά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των λειτουργιών και των υπηρεσιών της, που έχουν αντίκτυπο στον ανθρώπινο παράγοντα και το περιβάλλον. Οι πρόσφατες δράσεις της εταιρείας οδηγούν σε αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων, βελτιώνοντας τις συνθήκες εργασίας τους και εξασφαλίζοντας ασφάλεια και σιγουριά στον εργασιακό χώρο. Ταυτόχρονα, η εταιρεία βελτίωσε το ενεργειακό αποτύπωμα και τις εκπομπές CO2, ανανεώνοντας το στόλο των οχημάτων της και υιοθετώντας τεχνολογίες αιχμής και καινοτόμες δράσεις.
Κοινή συνισταμένη όλων των προσπαθειών της DHL Express παραμένει η ετοιμότητά της για τις μελλοντικές προοπτικές του κλάδου των ταχυμεταφορών και η διατήρηση της ηγετικής της θέσης στην αγορά. Με τις νέες της επενδύσεις, η DHL Express προσφέρει τις καλύτερες λύσεις logistics που μπορούν να στηρίξουν τους πελάτες της στην Ελλάδα και να συντελέσουν στην εξωστρέφειά τους και την επίτευξη θετικών δεικτών επιχειρηματικής ανάπτυξης.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk