Ξεχάστε πινέλα και καμβάδες, η εικονική ζωγραφική είναι εδώ! Ο λόγος για το Tilt Brush, την εφαρμογή ζωγραφικής της Google η οποία έρχεται να φέρει την επανάσταση «βουτώντας» την τέχνη στην εικονική πραγματικότητα. Σύμφωνα με τον αμερικανικό κολοσσό, καμβάς του hi-tech καλλιτέχνη είναι πλέον ο χώρος που τον περιβάλλει και παλέτα του η αστείρευτη φαντασία του.
Με τη βοήθεια της μάσκας VR της HTC ονόματι Vive και των ειδικών χειριστηρίων της, ο χρήστης μπορεί να ζωγραφίσει τρισδιάστατα έργα τέχνης μεγάλου ή μικρότερου μεγέθους με τα χρώματα της αρεσκείας του ή ακόμη και με υλικά τα οποία δεν ενδείκνυνται για τέτοια χρήση, όπως φωτιά, χιόνι ή αστέρια!
Πέρα από ζωγράφους, εικονογράφους και γραφίστες, το Tilt θα μπορούσε ακόμη να χρησιμοποιηθεί από σχεδιαστές μόδας, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να σχεδιάζουν ρούχα επάνω σε κούκλες με πραγματικό μέγεθος. Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου, καθώς αυτομάτως θα έχουν στα χέρια τους ένα εικονικό πατρόν το οποίο θα μπορούν αμέσως να μεταφέρουν στο πραγματικό ύφασμα και να το επεξεργαστούν.
Σύμφωνα με την Google, πρόκειται για ένα νέο μέσο έκφρασης, το οποίο εκτός από διασκέδαση θα μπορούσε να χαρίσει στους καλλιτέχνες τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις ιδέες τους σε πραγματική κλίμακα προτού προχωρήσουν στην εκτέλεσή τους με άλλα υλικά ή ακόμη να οδηγήσει σε μια νέα τάση στον χώρο της τέχνης.
Δοκιμή για το τρένο-«πύραυλο»


Η πρώτη επίσημη δοκιμή ενός μίνι συστήματος πρόωσης που θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί στο Hyperloop, το φημισμένο τρένο-«πύραυλο» του Ελον Μασκ, πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στην έρημο της Νεβάδας, λίγο έξω από το Λας Βέγκας, στο πλαίσιο διήμερων εκδηλώσεων που ξεκίνησαν στις 11 Μαΐου. H μικρή άκατος που χρησιμοποιήθηκε στο τεστ «εκτοξεύθηκε» στα 160 χλμ./ώρα σε μόλις 1,1 δευτ.

Το όραμα του Μασκ –ιδρυτή των εταιρειών PayPal, Hyperloop One (πρώην Hyperloop Technologies), SpaceX και Τesla Motors –έχει τις ρίζες του στο 2013 και αφορά ένα «ιπτάμενο» τρένο ικανό να ταξιδεύει στην ιλιγγιώδη ταχύτητα των 1.200 χλμ./ώρα, μεταφέροντας επιβάτες από το Λος Αντζελες στο Σαν Φρανσίσκο σε μισή ώρα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ομίλου, εκτός από τη χρηματοδότηση 80 εκατ. δολαρίων, η Hyperloop One έχει συνάψει καθοριστικές συνεργασίες με κολοσσούς του χώρου –μεταξύ των οποίων βρίσκονται σιδηροδρομικές και αρχιτεκτονικές εταιρείες όπως και σύμβουλοι μηχανικοί. Το κόστος της γραμμής Λος Αντζελες – Σαν Φρανσίσκο υπολογίζεται από την εταιρεία στα 16 δισ. δολάρια. Εκτιμάται ότι τα πρώτα δρομολόγια για την αστραπιαία μεταφορά φορτίων θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέχρι το 2019, ενώ η μεταφορά επιβατών για την ώρα έχει δρομολογηθεί για το 2021. Ωστόσο, αρκετοί είναι εκείνοι που βρίσκουν το σενάριο αυτό υπεραισιόδοξο.
Κινητό-γίγαντας
Ονομάζεται Mi Max και όπως μαρτυρεί το όνομά του τα έχει όλα στο… maximum. To νέο, γιγάντιο smartphone της Xiaomi διαθέτει οθόνη 6,44 ιντσών, πάχος που δεν ξεπερνά τα 7,5 χιλιοστά και βάρος που αγγίζει μόλις τα 203 γραμμ. Παρά το τεράστιο μέγεθός της γιγαντοσυσκευής, η κινεζική εταιρεία υποστηρίζει ότι το μυστικό για να χωράει στην… τσέπη του κατόχου της κρύβεται στο ανύπαρκτο πάχος της.
Δεδομένης της τεράστιας οθόνης του, το Mi Max, που συγκαταλέγεται στην κατηγορία των phablets, διαθέτει μπαταρία 4.850 mAh, ενώ αναμένεται να διατεθεί στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα, σε τρεις εκδόσεις. Η «ενισχυμένη» έκδοση έχει επεξεργαστή Snapdragon 652, 4 GB μνήμη RAM και χωρητικότητα 128 GB, ενώ η αμέσως επόμενη με τον ίδιο επεξεργαστή διαθέτει 3GB RAM και χωρητικότητα 64 GB. Τέλος, η πιο οικονομική έκδοση –με τιμή στα 229 δολάρια –έχει επεξεργαστή Snapdragon 650, 3 GB RAM και χωρητικότητα 32 GB.
Ανιχνευτής συναισθημάτων


Αν αναρωτιέστε τι μπορεί να νιώθει ο απέναντί σας για εσάς, τώρα υπάρχει η κατάλληλη συσκευή. Εμπνευσμένοι από την ταινία επιστημονικής φαντασίας «Blade Runner» και τη συσκευή-πολύγραφο Voight-Kampff που χρησιμοποιούνταν από την αστυνομία για τον διαχωρισμό ανθρώπων και ανδροειδών ρομπότ, βρετανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια συσκευή ικανή να διαβάζει… συναισθήματα. Το σύστημα που επινόησαν αποτελείται από ένα «έξυπνο» ακουστικό ικανό να μετράει τη θερμοκρασία του σώματος, τους παλμούς της καρδιάς και τη διαστολή της κόρης του ματιού του χρήστη. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο ανιχνευτής θα μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος κατά τη διαδικασία του online dating προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να γνωρίζει κατά πόσον έχει κάνει καλή εντύπωση στο αντικείμενο του πόθου του.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ