Ξεχάστε τους χάρτες και τους κλασικούς οδηγούς πόλεων του εξωτερικού: η easyJet εισαγάγει τα Sneakairs – ένα ζευγάρι «έξυπνα» sneakers όπως μαρτυρά και το όνομά τους, ικανά να καθοδηγούν μέσω δονήσεων τον κάτοχό τους κατά την περιήγησή του στην πόλη που επισκέπτεται.

Τα αθλητικά παπούτσια με… τουριστική νοημοσύνη διαθέτουν τεχνολογία Bluetooth, γεγονός που τους επιτρέπει να συνδέονται με την συνοδευτική εφαρμογή για smartphones. Με τη βοήθεια των ενσωματωμένων αισθητήρων τους αλλά και του GPS της συσκευής, τα Sneakairs δονούμενα δίνουν το μήνυμα στον κάτοχό τους για το πού πρέπει να στρίψει προκειμένου να φτάσει στον προορισμό του και να επισκεφθεί κάποιο αξιοθέατο. Για παράδειγμα, όταν πρέπει να στρίψει δεξιά, δονείται το δεξί παπούτσι και όταν πρέπει να στρίψει αριστερά, δονείται το αριστερό.

Παπούτσια-«ξεναγοί»

Στόχος της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους του Στέλιου Χατζηιωάννου, ήταν η δημιουργία μιας τεχνολογίας που να βοηθά τους τουρίστες να απολαμβάνουν την περιήγησή τους σε μια ξένη πόλη χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται κάθε φορά που προσπαθούν να βρουν πού βρίσκονται, ή πώς θα φτάσουν στον προορισμό τους.

Τα παπούτσια-«ξεναγοί» δοκιμάστηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης Barcelona Street Project, με τους εθελοντές να περνούν μπροστά από διάσημα αξιοθέατα, χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνουν το βλέμμα τους από τα υπέροχα κτίρια της ισπανικής πόλης.

«Επιθυμούμε να κάνουμε την συγκεκριμένη τεχνολογία διαθέσιμη εν πτήσει, προσφέροντας μια πρακτική λύση στους επιβάτες που θέλουν απλά να χαλαρώσουν στο ταξίδι τους και να απελευθερωθούν από τους χάρτες» αναφέρει η διευθυντής μάρκετινγκ της easyJet, Πίτερ Ντάφι.