ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ | tovima.gr

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

Τις δύσκολες αυτές ημέρες, η χώρα κινδυνεύει να χάσει τα μυαλά της ενώ παρακολουθεί, εκ του σύνεγγυς και εν σιωπή, τα διαδραματιζόμενα. Η Βουλή των Ελλήνων δεν δέχεται πλέον επιθέσεις από μασκοφόρους διαδηλωτές. Κινδυνεύει όμως από τον εσωτερικό εχθρό και η εικόνα της λίγο φαίνεται να διαφέρει από αυτήν της Βουλής του γνωστού γείτονα.
Το πολιτικό σκηνικό σκιάζεται από τον παρατεταμένο κίνδυνο της πτωχεύσεως της χώρας. Οι προσπάθειες των τεσσάρων τελευταίων πρωθυπουργών (Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου, Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα) απέτυχαν. Η Ελλάδα υποφέρει και ο λαός, δυστυχώς, πένεται.
Είναι φυσικό η παρατεινόμενη οικονομική κρίση, η οποία προδήλως οφείλεται σε λάθη και παραλείψεις της πολιτικής ηγεσίας, να υπονομεύει – η οικονομική κρίση – τον κοινωνικό ιστό και να δυναμιτίζει τον δημόσιο βίο.
Κύριε Πρόεδρε,
Η σοβούσα κρίση καθιστά το έργο σας ακόμη δυσκολότερο. Ομως, οι επιστημονικές γνώσεις σας και η κτηθείσα πολιτική πείρα σάς έφεραν στην κορυφή της κρατικής πυραμίδας.
Με την πείρα σας, τις βαθιές νομικές γνώσεις και τα μαθήματα υπομονής σε υπουργικούς θώκους μπορείτε να μείνετε έξω και πέρα από τις πολιτικές συγκρούσεις.
Η αντίδραση λ.χ. στη φράση για τα νομίσματα δείχνει ότι «προέχει ο σεβασμός της των πολλών δόξης»*.
* Από τον διάλογο του Σωκράτη με τον Κρίτωνα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk