Η Χαλκίδα υποδέχεται το πρώτο TEDx συνέδριο

Εμπνευσμένο από τη ροή των νερών του Ευρίπου, αλλά και από τις διαδρομές της ίδιας της ζωής «φτάνει» στην Χαλκίδα το πρώτο TEDx συνέδριο, το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, με σκοπό να διαδώσει νέες ιδέες, αλλά και να εμπνεύσει το κοινό που θα τo παρακολουθήσει.

Εμπνευσμένο από τη ροή των νερών του Ευρίπου, αλλά και από τις διαδρομές της ίδιας της ζωής «φτάνει» στην Χαλκίδα το πρώτο TEDx συνέδριο, το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, με σκοπό να διαδώσει νέες ιδέες, αλλά και να εμπνεύσει το κοινό που θα τo παρακολουθήσει. «Όπως τα νερά του Ευρίπου αλλάζουν φορά κίνησης, έτσι και εμείς διανύουμε αμέτρητες αποστάσεις μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας. Συνηθισμένοι στα δύσκολα και αντιμέτωποι με μια απαιτητική καθημερινότητα, προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας και να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας» αναφέρει η ανακοίνωση. Κεντρικό θέμα του TEDxChalkida 2016 είναι «Διαδρομές/Paths».

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, δέκα ομιλητές με διαφορετικές πορείες ζωής θα μιλήσουν, για το πώς ξεπέρασαν τα εμπόδια και συνέχισαν τις διαδρομές τους μέχρι το τέλος. Το 1ο TEDxChalkida θα ζωντανέψει στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Χαϊνά 98 στη Χαλκίδα.
Παράλληλα, με την κεντρική εκδήλωση η εφετινή χρονιά σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς κοινωνικών δράσεων. Το #Stopvandalism είναι το μότο που θα καθοδηγήσει την ομάδα του TEDxChalkida για το 2016, η οποία θα αναλάβει να καθαρίσει από τα γκράφιτι έναν τοίχο του Δικαστικού Μεγάρου Χαλκίδος. Το κτήριο χτίστηκε το 1909 από υλικά των κατεδαφιστέων παλαιών τειχών της πόλης. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία έχει σκοπό να κινητοποιήσει όλους τους κατοίκους της Χαλκίδας ανεξαρτήτως ηλικίας προκειμένου να συνεργαστούν, για να σταματήσει ο βανδαλισμός των δημόσιων κτηρίων της πόλης.
Εναλλακτικοί καλλιτέχνες, μουσικά σχήματα, ελληνικές street food γεύσεις, είναι κάποιες από τις εκπλήξεις της εκδήλωσης. Ανάμεσα στους ομιλητές του 1ου TEDxChalkida βρίσκεται η δρ. Ελπίδα Παυλίδου, Γνωστική Ψυχολόγος, λέκτορας του πανεπιστημίου του York, η οποία έχει αναπτύξει το I-L3.A.R.N. (http://honey-bee.wix.com/ilearn-project) μια καινοτόμο εκπαιδευτική εφαρμογή, που πιλοτάρετε αυτό το διάστημα σε μαθητές με δυσκολίες στην ανάγνωση στην περιφέρεια της Σκωτίας.
Ακόμα, ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο, ο οποίος τον Μάρτιο του 2014 επέζησε μετά από μια βίαιη επίθεση από ενόπλους στην Κριμαία, κατά τη διάρκεια της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης για την κατάληψη της Oυκρανικής Χερσονήσου, καθώς και ο επιχειρηματίας και επενδυτής Francesco Benincasa, ο οποίος ύστερα από 20 χρόνια εμπειρίας στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε Ευρώπη και Αμερική, αποφάσισε να μετακομίσει μόνιμα στην Ελλάδα και να ασχοληθεί με επενδύσεις σε start-ups από όλο τον κόσμο.
«Όλοι εμείς, η οργανωτική ομάδα του 1ου TEDxChalkida βλέπουμε τη διοργάνωση ως μια ευκαιρία, να συσπειρώσουμε γύρω από τον αναγνωρισμένο θεσμό του TED ανθρώπους που έχουν παρόμοιες ανησυχίες, αλλά και οράματα για την πόλη της Χαλκίδας, η οποία βιώνει τη δική της κρίση. Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας έχει ήδη ξεπεράσει τις αρχικές μας προσδοκίες και θεωρούμε ότι το TEDxChalkida θα λειτουργήσει τελικά ως συνεκτικός δεσμός και πυρήνας πληθώρας δράσεων στο μέλλον» δήλωσε σχετικά η κυρία Ολυμπία Μιχελή, curator του TEDxChalkida.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk