Με εκατομμύρια φωτογραφίες κατοικιδίων να αναρτώνται καθημερινά στα social media και τους απανταχού φιλόζωους να μην προλαβαίνουν να κάνουν «like» στα χαριτωμένα τετράποδα, σίγουρα μιλάμε για μια τάση η οποία όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι παροδική. Αλλωστε, δεν είναι λίγα τα κατοικίδια που διαθέτουν πλέον τον δικό τους λογαριασμό –χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του πολυταξιδεμένου τσιουάουα Μαϊάμι (βλ. φωτογραφία) με προσωπικό λογαριασμό στο Instagram με φωτογραφίες από τους προορισμούς που επισκέπτεται κάθε φορά και σχεδόν 6.000 followers.
Αυτό σκέφθηκαν και οι υπεύθυνοι της εταιρείας Pedigree και αποφάσισαν να δημιουργήσουν το Posting Tail: ένα γιλέκο το οποίο θα επιτρέπει στους σκύλους να τραβούν και να ποστάρουν φωτογραφίες μόνοι τους στα social media! Το μυστικό του γιλέκου «φωτογραφικής δικτύωσης» για κατοικίδια κρύβεται στην κάμερα η οποία βρίσκεται στο πίσω μέρος της ράχης του σκύλου, σε έναν αισθητήρα που μπαίνει ως βραχιόλι στην ουρά του, στο σύστημα GPS και σε έναν επεξεργαστή Raspberry, ικανό να διαχωρίζει την απλή κίνηση της ουράς από το κούνημα της χαράς. Κάτι τέτοιο θα επιτρέπει στο ζώο να τραβάει «χαρούμενες» φωτογραφίες κάθε φορά που κουνάει την ουρά του και να τις αναρτά αυτομάτως στα social media με τα οποία θα είναι συνδεδεμένο το γιλέκο.
Σύμφωνα με τους υπευθύνους του αμερικανικού κολοσσού ζωοτροφών, οι αυθόρμητες αναρτήσεις των κατοικιδίων θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ειδικούς να κατανοήσουν καλύτερα τι τα κάνει χαρούμενα.
Φουσκωτό τρένο
Ενα τρένο με «φουσκωτά» καθίσματα στο εσωτερικό του, τα οποία κατά τις ώρες αιχμής ξεφουσκώνουν και μαζεύουν προκειμένου να δημιουργούν περισσότερο χώρο για τους επιβάτες, οραματίστηκαν στη βρετανική συμβουλευτική εταιρεία Arup. To air train, όπως ονομάζεται το ευρύχωρο τρένο του μέλλοντος, θα μπορούσε σύμφωνα με τους ειδικούς να αποτελεί πραγματικότητα ως το 2020. Σύμφωνα με το πρωτοποριακό τους σχέδιο τα τοιχώματα, η οροφή, τα παράθυρα και τα καθίσματα θα είναι φτιαγμένα από «cloud skin» –ένα υλικό με σωληνάκια από τα οποία περνάει αέρας, με αποτέλεσμα να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει. Επιπλέον, το φουτουριστικό τρένο θα διαθέτει ένα «έξυπνο» σύστημα φωτισμού που θα μιμείται το «ταξίδι» του ήλιου στον ουρανό κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Το σχέδιο για το φουσκωτό τρένο, εμπνευσμένο από την ελευθερία των σύννεφων, βρίσκεται στη λίστα των φιναλίστ στον διαγωνισμό σχεδίου «Tomorrow’s Train Design Today».
Καθρέφτης-ζυγαριά
Από εχθρός, η ζυγαριά γίνεται φίλος στον αγώνα της απώλειας βάρους και μεταφέρεται στον καθρέφτη! Ο λόγος για το Naked 3D Fitness Tracker, έναν «έξυπνο» καθρέφτη, ο οποίος πραγματοποιεί μετρήσεις και υπολογισμούς (σωματικού βάρους και λίπους) του ειδώλου που αντικατοπτρίζεται σε αυτόν και στη συνέχεια αποκαλύπτει πού βρισκόταν και πού έχει φτάσει ο ενδιαφερόμενος στον δρόμο του fitness που έχει επιλέξει, συγκρίνοντας την εικόνα του πριν και μετά.
Ο καθρέφτης του fitness λειτουργεί σε συνδυασμό με μια επιφάνεια που θυμίζει ζυγαριά επάνω στην οποία στέκεται ο χρήστης, για την ανάγνωση της «γυμνής αλήθειας» –τη δημιουργία δηλαδή του τρισδιάστατου μοντέλου του σώματός του.
«Πιστεύουμε ότι τα μόνα μέσα μέτρησης της φυσικής μας κατάστασης που αξίζουν είναι αυτά που δείχνουν την εξέλιξη και την πρόοδο που κάνει ο χρήστης κάθε φορά» εξηγεί ο συνιδρυτής της εταιρείας Naked Labs, Φαράντ Φαραμπαξιάν. «Με το σύστημα Naked 3D Fitness Tracker, ο χρήστης μπορεί να δει αμέσως πώς και πού ακριβώς έχει αλλάξει το σώμα του».
3D προβολέας διαβάζει χειρονομίες
Με στόχο να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την εμπειρία της παρακολούθησης μιας τρισδιάστατης ταινίας, οι εταιρείες XGIMI και Harman Karton ένωσαν τις δυνάμεις τους και έβαλαν τα δυνατά τους. Αποτέλεσμα της συνεργασίας τους, ο 3D προβολέας Ζ4 Aurora εξοπλισμένος με αισθητήρες κίνησης ούτως ώστε να μπορεί να διαβάζει τις χειρονομίες του χρήστη. Μια κίνηση του χεριού του στο επάνω μέρος της συσκευής που θυμίζει πικάπ αρκεί και ο ήχος αυξομειώνεται ή εντοπίζεται η πολυπόθητη σκηνή. Ο προβολέας έχει δυνατότητα προβολής εικόνας έως 300 ιντσών και συνοδεύεται από δύο ζευγάρια τρισδιάστατων ενεργών γυαλιών.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ