Χιλιάδες μαθητές θα καλλιεργήσουν… διαστημική ρόκα

Ο Βρετανός αστροναύτης Τιμ Πικ που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) από τον περασμένο Δεκέμβριο οργανώνει ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα. Ο Πικ έστειλε στη Γη σπόρους ρόκας που βρίσκονταν εκτεθειμένοι στις διαστημικές συνθήκες για έξι μήνες. Τους σπόρους έφερε πίσω ο αμερικανός αστροναύτης Σκοτ Κέλι επιστρέφοντας από τον ISS τον περασμένο Μάρτιο. Οι σπόροι της ρόκας μοιράστηκαν ήδη σε 8.5 χιλιάδες σχολεία, μαθητικές και παιδικές οργανώσεις. Οι σπόροι που ήρθαν από το Διάστημα θα καλλιεργηθούν με στόχο να διαπιστωθεί αν το φυτό που θα αναπτυχθεί θα έχει διαφορές από το… γήινο.

''

Ο Βρετανός αστροναύτης Τιμ Πικ που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) από τον περασμένο Δεκέμβριο οργανώνει ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα. Ο Πικ έστειλε στη Γη σπόρους ρόκας που βρίσκονταν εκτεθειμένοι στις διαστημικές συνθήκες για έξι μήνες. Τους σπόρους έφερε πίσω ο Αμερικανός Σκοτ Κέλι επιστρέφοντας από τον ISS τον περασμένο Μάρτιο. Οι σπόροι της ρόκας μοιράστηκαν ήδη σε 8.5 χιλιάδες σχολεία, μαθητικές και παιδικές οργανώσεις. Οι σπόροι που ήρθαν από το Διάστημα θα καλλιεργηθούν με στόχο να διαπιστωθεί αν το φυτό που θα αναπτυχθεί θα έχει διαφορές από το… γήινο.

Στόχος είναι να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τις επιπτώσεις της έλλειψης βαρύτητας και της έκθεσης στην ακτινοβολίας σε σπόρους. Τα ευρήματα θα βοηθήσουν τους ειδικούς να αναπτύξουν νέες ποικιλίες φυτών που θα μπορούν να καλλιεργηθούν σε διαστημόπλοια μακρινών αποστολών ή σε βάσεις πάνω σε πλανήτες ώστε να έχουν στην διάθεση τους οι αστροναύτες φρέσκες και υψηλής διατροφικής αξίας τροφές. Τα πρώτα αποτελέσματα του πειράματος αναμένεται να γίνουν γνωστά σε περίπου ένα μήνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk