Επίσκεψη του Κινέζου Πρέσβη στα ΕΛΤΑ

Λίγες μόλις ημέρες μετά την άφιξη των πρώτων δεμάτων από την Κίνα στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Τζόου Σιαολί, επισκέφθηκε το Κέντρο Αεροπορικού Ταχυδρομείου των ΕΛΤΑ στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Λίγες μόλις ημέρες μετά την άφιξη των πρώτων δεμάτων από την Κίνα στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Τζόου Σιαολί, επισκέφθηκε το Κέντρο Αεροπορικού Ταχυδρομείου των ΕΛΤΑ στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Είχε μάλιστα την ευκαιρία να «στείλει» κι ο ίδιος συμβολικά το δικό του, όπως είπε, «μήνυμα ελπίδας για συνέχιση της μεταξύ μας συνεργασίας, καθώς παρά τις δυσκολίες υπάρχουν μεγάλες προοπτικές και ευκαιρίες».

Επικεφαλής αντιπροσωπείας, ο πρέσβης της Λ.Δ. της Κίνας, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, το οποίο εξελίσσεται χάρη στην σύμβαση εμπορικής συνεργασίας με την κινεζική εταιρεία ZHEJIANG LTD, σε πύλη του κινεζικού ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη.

«Είχα την ευκαιρία να δω την προωθημένη τεχνολογία που είναι η πηγή για την πρόοδο της συνεργασίας μας, για την αύξηση της αποδοτικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Βαδίζοντας το δρόμο της ανάπτυξης μπορούμε να επιλύσουμε όλα τα προβλήματα, όχι μόνο στα ΕΛΤΑ αλλά και στο λιμάνι», είπε ο κ. Σιαολί.

Ο Πρέσβης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει επί τόπου τις διαδικασίες διαχείρισης των δεμάτων που παραλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ από την Κίνα και την προετοιμασία της αποστολής τους στις χώρες προορισμού τους, ενώ έθεσε ο ίδιος, συμβολικά, σε λειτουργία την αυτόματη μηχανή επεξεργασίας των δεμάτων.

Έφτασε στο Κέντρο συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία Κινέζων αξιωματούχων με επικεφαλής τους Γραμματείς της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κυρίους Wendan LIAO και Taoran XU, δημοσιογράφοι του Κινεζικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αθήνα και του κινεζικού τηλεοπτικού καναλιού China Central Τelevision.

Οι προωθημένες διαδικασίες που σχεδιάστηκαν εξαρχής μέσα από συνεχή συνεργασία, καθώς και ο τεχνολογικός εξοπλισμός θα αποτελέσουν μια καλή παρακαταθήκη για τα ΕΛΤΑ, ώστε να προχωρήσουν και σε άλλες αντίστοιχες συνεργασίες. Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη βελτίωση της ταχύτητας και της αξιοπιστίας των διαδικασιών, καθώς και στις ανταγωνιστικές τιμές, τα μηνύματα κι από άλλες κινεζικές εταιρείες είναι θετικά.

«Τα ΕΛΤΑ είναι μακροπρόθεσμος συνεργάτης μας και πιστεύω ότι στο μέλλον μπορεί μέσω της Ελλάδας να γίνει και η αντίστροφη διαδρομή των δεμάτων, από την ΕΕ στην Κίνα» τόνισε ο κ. Σιαολί. Επιπλέον, επισήμανε ότι η χώρα μας θα μπορούσε να γίνει μέσα από την ενίσχυση των συνεργασιών προς όφελος και των δυο χωρών, κόμβος για το σιδηροδρομικό δίκτυο και τις αεροπορικές μεταφορές.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Κωστής Μελαχροινός, ευχαρίστησε τον πρέσβη για τη βοήθεια και υποστήριξή του στην υλοποίηση και ενεργοποίηση αυτής της συμφωνίας, η οποία «διεθνοποιεί και ισχυροποιεί τα συμφέροντα της χώρας μας». Επισημαίνεται ότι τα ΕΛΤΑ έχουν αναλάβει για τα επόμενα δύο χρόνια τον εκτελωνισμό, τη διαχείριση, τη μεταφορά και την αποστολή προς όλες τις χώρες της Ευρώπης, κατά μέσο όρο 100.000 δεμάτων ημερησίως.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk