Την Τρίτη 05 Απριλίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς μίλησε στον Βήμα fm και στους Μπάμπη Παπαπαπαναγιώτου και Αρη Ραβανό για το hotspot της Χίου και τη λειτουργία της Βουλής.{{{ audio1 }}}

Για την κατασκευή του
hotspot της Χίου

«Εμείς έχουμε αρκετά στοιχεία, αλλά ας περιμένουμε πώς θα απαντήσει η κυβέρνηση. Ποια είναι τα ερωτήματα που θέσαμε στην κυβέρνηση; Γιατί εμείς, οι Έλληνες φορολογούμενοι, πληρώσαμε 1,2 εκατ. ευρώ για να φτιαχτεί το hotspot της Χίου, όταν η έκταση και το οικόπεδο παραχωρήθηκε από το Δήμο της Χίου ή όταν τα container παραχωρήθηκαν δωρεά από τα ΕΛΠΕ και η επίπλωση έγινε με υλικά του Στρατού – στρώματα, κουβέρτες κτλ. – και η εργασία της τοποθέτησης και διαμόρφωσης του χώρου έγινε από τους φαντάρους. Ο διαγωνισμός κράτησε μία μέρα, 24 ώρες; Στην ουσία, μιλάμε για απευθείας αναθέσεις, όχι για διαγωνισμούς. Η εταιρεία που πήρε το hotspot δεν έχει καταθέσει ισολογισμούς εδώ και τρία χρόνια, όπως ορίζει ο νόμος. Είναι διάφορες υπουργικές υπογραφές. Απάντησε ο κ. Τόσκας ότι δώσανε 400.000 ευρώ παραπάνω, διότι κρίθηκε, λέει, από την πορεία των εργασιών ότι χρειάζονταν περισσότερα έργα.»

Για τον έλεγχο της λειτουργίας της Βουλής

«Έχω θέσει επτά φορές, από την εποχή Κωνσταντοπούλου έως σήμερα, δύο θέματα. Πρώτον, το Κανάλι της Βουλής: πόσο κοστίζει, ποιοι εργάζονται, με ποια κριτήρια. Απλά πράγματα, μια λογοδοσία οικονομική. Και ένα δεύτερο, πιο σημαντικό: το ξέρετε ότι δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα οι δαπάνες κομμάτων και βουλευτών για τις εκλογές Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου, διότι δεν έχει ακόμη συσταθεί επιτροπή;»