Τρίμηνο ιστορικών ρεκόρ για το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Το ένα μετά το άλλο καταρρίπτει τα ιστορικά του ρεκόρ το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το ένα μετά το άλλο καταρρίπτει τα ιστορικά του ρεκόρ το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο η επιβατική κίνηση κατά τη διάρκεια του Μαρτίου σημείωσε αύξηση της τάξης του 17,1% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, φτάνοντας το 1,29 εκατ. επιβάτες. Συνολικά, το πρώτο τρίμηνο του έτους έκλεισε με τον διεθνή αερολιμένα να συμπληρώνει 15 χρόνια λειτουργίας και την επιβατική κίνηση να καταγράφει την καλύτερη ιστορική επίδοσή της για το συγκεκριμένο διάστημα, φθάνοντας τα 3,45 εκατομμύρια. Άνοδος που αγγίζει το 15,7%.

Τα πρωτεία για τον μήνα Μάρτιο κατέχουν οι πτήσεις εσωτερικού, που σημείωσαν δυναμική άνοδο κατά 26%, ενώ στις πτήσεις εξωτερικού αυτή φτάνει το 11,9% αντίστοιχα. Για τον ίδιο μήνα, τόσο οι έλληνες όσο και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική αύξηση της τάξης του 16% και 18% αντίστοιχα.
Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση πέτυχαν ιστορικά ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο, με 1,4 και 2,05 εκατ. αντίστοιχα, με τη διεθνή κίνηση να ξεπερνά για πρώτη φορά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου τα 2 εκατ. επιβάτες. Οι έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο, της τάξης του 15% και 17% αντίστοιχα.
Δεδομένου ότι το 2015 έκλεισε ως έτος-ρεκόρ για το ΔΑΑ, που σημείωσε την πιο επιτυχημένη του επίδοση στην επιβατική κίνηση με 18,1 εκατ. επιβάτες, τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2016 δημιουργούν προσδοκίες και για τη χρονιά που διανύουμε.
Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους έφτασε τις 34.921, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 10,2%. Οι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 12,6%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο, στο επίπεδο του 8,4%.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk