Έφτασαν στα ΕΛΤΑ τα πρώτα δέματα από την Κίνα

Η πρώτη αποστολή δεμάτων από την Κίνα στα Ελληνικά Ταχυδρομία (ΕΛΤΑ) είναι από σήμερα, Παρασκευή, γεγονός.

Η πρώτη αποστολή δεμάτων από την Κίνα στα Ελληνικά Ταχυδρομία (ΕΛΤΑ) είναι από σήμερα, Παρασκευή, γεγονός, εγκαινιάζοντας την πύλη εισόδου στην Ευρώπη του κινεζικού e-commerce, με την άφιξη κατά μέσο όρο 100.000 δεμάτων ημερησίως.

Τα ΕΛΤΑ έχουν αναλάβει για τα επόμενα δύο χρόνια τον εκτελωνισμό, τη διαχείριση, τη μεταφορά και την αποστολή προς όλες τις χώρες της Ευρώπης μέσω Αθήνας των δεμάτων που διακινεί από την Κίνα η εταιρεία Zhejiang Ltd.
Πρόκειται για την επίσημη «πρώτη», στο πλαίσιο της σύμβασης εμπορικής συνεργασίας που είχαν υπογράψει στις 27 Νοεμβρίου 2015 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Κωστής Μελαχροινός και ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός διαχειριστής της κινεζικής εταιρείας κ. Λίμπιν Ζου.
Η συμφωνία, η οποία ήρθε ως επιστέγασμα του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στους δύο συμβαλλόμενους που είχε υπογραφεί τον Αύγουστο του 2015, περιλαμβάνει:
* Την αποστολή δεμάτων από την Κίνα στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (100.000 μικροδεμάτων ημερησίως σε πρώτη φάση)
* Την αποστολή μικροδεμάτων από την Ελλάδα και τις χώρες της ΕΕ στην Κίνα
* Την ανάπτυξη και δημιουργία από κοινού εγκαταστάσεων αποθήκευσης στην Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Κίνας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk