Πιλοτικό πρόγραμμα νέων «συσσιτίων» ξεκινάει το υπουργείο Παιδείας σε εννέα δημοτικά σχολεία. Το πρόγραμμα με την ονομασία «σχολικά γεύματα», όπως ανακοινώθηκε απο το υπουργείο Παιδείας, θα ξεκινήσει με στόχους «τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού και τη βελτίωση των παιδαγωγικών και γνωστικών αποτελεσμάτων της παρεχόμενης εκπαίδευσης».
Το πρόγραμα θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου 2016 και θα διαρκέσει ως τη λήξη του σχολικού έτους 2015-16. Θα υλοποιηθεί δε στα σχολεία με ευθύνη των διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, Β’ Αθήνας, Γ’ Αθήνας και Δ’ Αθήνας καθώς και των αρμοδίων σχολικών συμβούλων, των διευθυντών και του διδακτικού προσωπικού των σχολείων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.
Έτσι, στα σχολεία αυτά θα αναμορφωθεί και το ωρολόγιο πρόγραμμά τους προκειμένου να υλοποιηθεί το νέο πρόγραμμα.
Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στο σχολικό αυτό πρόγραμμα είναι: 5ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Καματερού, 10ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων Ανάκασα, 11ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων, 4ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου, 5ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου, 4ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, Δημοτικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Παλαιού Φαλήρου και Αλσούπολης, 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας.