• Αναζήτηση
 • Ο Ραμσής Γ’ είχε το τέλος του Ιουλίου Καίσαρα

  Μια νέα μελέτη στην μούμια του Ραμσή Γ’, του τελευταίου Φαραώ του Νέου Βασιλείου, δείχνει ότι έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας.

  Μια νέα μελέτη στην μούμια του Ραμσή Γ’, του τελευταίου Φαραώ του Νέου Βασιλείου, δείχνει ότι έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας.


  Η επίθεση

  Πριν από τέσσερα χρόνια μια αξονική τομογραφία που έγινε στην μούμια του Ραμσή Γ’αποκάλυψε ένα βαθύ κόψιμο στο λαιμό του. Ένα κόψιμο αρκετά βαθύ για να είναι θανατηφόρο. Η αποκάλυψη είχε προκαλέσει αναταράξεις στην επιστημονική κοινότητα αφού για δεκαετίες υπάρχει διχογνωμία στους ιστορικούς για την αιτία θανάτου του Αιγύπτιου ηγεμόνα. Ομάδα ειδικών διαφόρων ειδικοτήτων ανάμεσα στους οποίους και ο διασημότερος αιγυπτιολόγος στον κόσμο, ο Ζάχι Χαουάς που διετέλεσε επί πολλά έτη και Υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, πραγματοποίησε μια νέα εξονυχιστική ιατροδικαστική μελέτη στην μούμια.

  Οι ερευνητές έγραψαν ένα βιβλίο με τα ευρήματα τους τα οποία δείχνουν ότι ο Ραμσής Γ’ είχε ένα τέλος παρόμοιο με εκείνο του Ιουλίου Καίσαρα που δολοφονήθηκε από μια μεγάλη ομάδα αντιπάλων του. Οι νέες τομογραφίες αποκάλυψαν μια σειρά από σοβαρά χτυπήματα σε όλο το σώμα του Ραμσή Γ’. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Φαραώ δέχτηκε επίθεση από πολλά άτομα που το καθένα από αυτά μάλιστα κρατούσε διαφορετικό όπλο. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι κάποια άτομα επιτέθηκαν από μπροστά στον Ραμσή Γ’ χρησιμοποιώντας μαχαίρια και ταυτόχρονα δέχτηκε επίθεση από πίσω από άτομα που κρατούσαν σπαθιά ή τσεκούρια!

  Δείτε σχετικά: Θύμα δολοφονία ήταν τελικά ο Ραμσής Γ’

  Science
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk