Την ώρα που τα αεροπλάνα που είχε καταλάβει η Αλ Κάϊντα, χτυπούσαν τους δίδυμους Πύργους, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, η Βουλή των Ελλήνων λειτουργούσε.

Τέθηκε τότε το ζήτημα από ορισμένα κόμματα, αν πρέπει να συνεχίζει να λειτουργεί η Εθνική Αντιπροσωπεία, συζητώντας άσχετα θέματα, όταν ολόκληρος ο πλανήτης συγκλονίζεται από το θεαματικότερο χτύπημα των τρομοκρατών.

Ομόφωνα τότε, τα ελληνικά κόμματα αποφάσισαν, ότι η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να εξακολουθήσει να λειτουργεί, για να εκπέμψει το μήνυμα ότι δεν τρομοκρατείται και ότι δεν είναι ικανό κανένα τρομοκρατικό μήνυμα να επηρεάσει τους ρυθμούς της.

Σήμερα το Κοινοβούλιο έλαβε την ακριβώς αντίθετη απόφαση. Και δυστυχώς στην ατυχή αυτή πρωτοβουλία της κυβέρνησης, υπήρξαν και κόμματα της αντιπολίτευσης που συναίνεσαν, με πρώτη και καλύτερη την Ν.Δ.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δηλαδή, ομολόγησαν ότι δεν μπορούν να πάνε απόψε στη Βουλή και να «ξεκατινιαστούν» όταν η Ευρώπη παρακολουθεί τρομαγμένη τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες.

Αυτό είναι το βασικό λάθος που κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αποδεχόμενα την στρατηγική της προπαγάνδας που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Αποδέχονται ότι η Βουλή δεν μπορεί πια να συζητήσει σοβαρά και πολιτισμένα.

Κι ομολογούν, ότι κάθε φορά που θα συναντώνται πλέον οι πολιτικοί αρχηγοί στο Κοινοβούλιο, το επίπεδο της συζήτησης θα είναι χαμηλό, επειδή υπάρχει ένας πρωθυπουργός που εξακολουθεί να μιλάει με πυροτεχνήματα και αόριστες καταγγελίες για την διαπλοκή και την διαφθορά, ανεξαρτήτως του αντικειμένου της συζήτησης.

Για το ασφαλιστικό συζητά η Βουλή; Ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει την διαπλοκή…

Για το φορολογικό συζητά η Βουλή; Ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει την διαπλοκή…

Για το προσφυγικό συζητά η Βουλή; Ο κ. Τσίπρας καταγγέλει την διαπλοκή…

Για την Δικαιοσύνη θα συζητούσε η Βουλή; Η συζήτηση αναβάλλεται, επειδή ο κ. Τσίπρας ήθελε να καταγγείλει την διαπλοκή!

Ε, θα πρέπει να βρεθεί κάποτε ένας πολιτικός αρχηγός που θα αναγκάσει τον κ. Τσίπρα να αφήσει τις αόριστες καταγγελίες περί διαπλοκής, επειδή δεν θέλει να ομολογήσει την αδυναμία του να χειριστεί αποτελεσματικά κάποιο σοβαρό ζήτημα.

Ελπίζουμε ότι θα βρεθεί κάποτε ένας πολιτικός αρχηγός που θα αναγκάσει την κυβέρνηση να απαντά σε αυτό που τον ρωτάνε, αντί να απαντά στερεότυπα σε κάθε ερώτημα με το σύνθημα «Παπασταύρου, Χριστοφοράκος, Ψυχάρης».

Και σε κάθε περίπτωση ελπίζουμε να μην βρεθεί ποτέ ξανά ελληνικό κόμμα, που θα κλείσει την Βουλή, επειδή υπάρχει ένα σοβαρό γεγονός στην επικαιρότητα, που δεν ταιριάζει με το «ξεκατίνιασμα» που συνηθίσαμε να παρακολουθούμε στην Βουλή.

Την Βουλή την κλείνουν μόνο οι δικτατορίες.

Και στους λαούς που φοβούνται, μπορούν να την κλείσουν και οι τρομοκράτες.

Κακώς έκλεισε λοιπόν σήμερα η Βουλή. Επειδή το γεγονός της ημέρας, το έχουν προκαλέσει τρομοκράτες…