ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

Το «σκοτεινό Συγκρότημα» φταίει για όλα!, λένε ορισμένοι. Η πολιτική της διαβολής και της συκοφαντίας παρουσιάζει έξαρση σε περιόδους κοινωνικής κρίσης.

ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ | tovima.gr

Το «σκοτεινό Συγκρότημα» φταίει για όλα!, λένε ορισμένοι. Η πολιτική της διαβολής και της συκοφαντίας παρουσιάζει έξαρση σε περιόδους κοινωνικής κρίσης.

Είναι Το Βήμα και Τα Νέα που… κατηγορούνται ότι «ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις», που ευθύνονται για ό,τι στραβό κι ανάποδο συμβαίνει σ’ αυτόν τον τόπο… Ακόμη και όταν οι «καταγγελίες» είναι αόριστες και γενικές, είναι οι εφημερίδες του ΔΟΛ ο στόχος της προαναφερθείσης προπαγάνδας.
Περαιτέρω η κατηγορία για πολιτικά μαγειρέματα δεν ευσταθεί, διότι είναι πρόδηλο ότι τη δύναμη να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις δεν την έχουν Το Βήμα και Τα Νέα, αλλά οι εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες τους.
Η πολιτική ηρεμία που χαρακτήριζε τη δημόσια ζωή τις τελευταίες δεκαετίες είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό ή και την εξαφάνιση της μαύρης προπαγάνδας.
Τα πρόσφατα φαινόμενα αναδιατάξεων των κομματικών σχηματισμών δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ενδείξεις επερχομένων δομικών αλλαγών στο πολιτικό σκηνικό.
Τα μέσα ενημερώσεως του ΔΟΛ (εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση κ.ά.) εκφράζουν το Δημοκρατικό Κέντρο.
Ενενήντα τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυσή του, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη συνεχίζει την πορεία που χάραξε ο ιδρυτής του, Δημήτριος Λαμπράκης, και διασφάλισε ο διάδοχός του, Χρήστος Δ. Λαμπράκης.
Η πορεία του ΔΟΛ ορίζεται από τη φράση: «Πρόγραμμα του «Ελευθέρου Βήματος» είνε το πρόγραμμα του Κόμματος των Φιλελευθέρων, εις το οποίον ανήκουν οι ιδρυταί και οι συνεργάται του», όπως αναφέρεται στο κύριο άρθρο του πρώτου φύλλου της εφημερίδας που κυκλοφόρησε στις 6 Φεβρουαρίου του 1922.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk