Ονομάζεται Tetrahedron Super Yacht και, όπως μαρτυρεί το όνομά του, πρόκειται για μια πλωτή πυραμίδα σχεδιασμένη ώστε να ίπταται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η δημιουργία του αρχιτέκτονα Τζόναθαν Σβίνγκε, από το Λονδίνο, διαθέτει φουτουριστικό αέρα. Χάρη στο ανθρακόνημα από το οποίο θα είναι κατασκευασμένο το πρωτότυπο σκάφος πολυτελείας θα είναι ικανό να ταξιδεύει πάνω από τα κύματα χάρη στο ειδικό «πτερύγιο» στο κάτω μέρος που θα το ανασηκώνει.
Στα σχέδια του αρχιτέκτονα αποκαλύπτονται, μεταξύ άλλων, ευρύχωρες βεράντες ιδανικές για ηλιοθεραπεία και άνετοι εσωτερικοί χώροι για τη φιλοξενία έξι επιβατών και τεσσάρων μελών του πληρώματος. Το Tetrahedron θα έχει τελική ταχύτητα 38 κόμβων (δηλαδή, περίπου 70 χλμ./ώρα), ταχύτητα «αποθαλάσσωσης» 15 κόμβων (περίπου 30 χλμ./ώρα) και μια εμβέλεια 3.000 ναυτικών μιλίων.

«Το σχέδιο του σκάφους πηγάζει από την αναθεώρηση της μορφής, της κατασκευής και της κίνησης των σύγχρονων γιοτ και έχει ως αποτέλεσμα ένα «υπερυψωμένο» μέσο ταξιδιού το οποίο κινείται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας»
εξηγεί ο Σβίνγκε.
Οταν το iPod παίζει πιάνο


Ενα «μαγικό» πιάνο ικανό να παίζει μουσική σε συνεργασία με ένα iPod, δημιούργησε η βρετανική εταιρεία Edelweiss Pianos, με έδρα στο Κέιμπριτζ. To ομώνυμο ρομποτικό πιάνο χάρη στο ειδικό λογισμικό με το οποίο είναι «προικισμένο» κάνει τα πλήκτρα να «ζωντανεύουν» σχεδόν σαν να δέχονται τα χάδια ενός αόρατου βιρτουόζου.

Το «έξυπνο» όργανο συνοδεύεται από 400 τραγούδια τα οποία βρίσκονται προεγκατεστημένα στο iPod με το οποίο επικοινωνεί, ενώ η διαθέσιμη «δισκογραφία» μπορεί να εμπλουτιστεί με το κατέβασμα επιπλέον κομματιών από ένα μουσικό κατάστημα. Ενα swipe στη συσκευή αρκεί και τα πλήκτρα παίρνουν φωτιά. Το πιάνο παίζει συνοδεία πιανίστα στα μουσικά κομμάτια που αναπαράγει το iPod μέσω ενός ηχείου.
Σύμφωνα με τους επινοητές του, το ρομποτικό πιάνο κυκλοφορεί τόσο σε απλό όσο και σε μεγάλο με ουρά, ενώ το όλο σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί και σε ένα κοινό πιάνο.
Παιχνίδια hi-tech για τη Mattel
Πέρα από ανανεωμένη και πιο «ανθρώπινη» εμφάνιση, η θρυλική κούκλα Barbie φαίνεται να κάνει στροφή προς την τεχνολογία. Στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης παιχνιδιού, που πραγματοποιήθηκε 13-17 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη, η Mattel αποκάλυψε μια σειρά από «έξυπνα» προϊόντα τα οποία υπόσχονται μια νέα hi-tech διάσταση στην έννοια «παιχνίδι».
Ο λόγος για το «δικτυωμένο» σπίτι της κούκλας Hello Barbie, το οποίο συνδέεται με Wi-Fi και είναι ικανό να ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές και το Starlight Adventure RC Hoverboard της Barbie, το οποίο στη λογική ενός μικρού drone φιλοξενεί την κούκλα στο επάνω μέρος του, απογειώνεται και δέχεται εντολές μέσω του συνοδευτικού χειριστηρίου.
Tέλος, ο αμερικανικός κολοσσός παιχνιδιών παρουσίασε τον τρισδιάστατο εκτυπωτή ThinkMaker 3D, αφιερωμένο στην εκτύπωση παιχνιδιών στο σπίτι εύκολα και γρήγορα με τη βοήθεια του ομώνυμου εύχρηστου app για tablets.
Αποθηκεύοντας όπως ο Σούπερμαν


Σε μικροσκοπικά γυάλινα δισκία τα οποία θα αντέχουν αναλλοίωτα στον χρόνο θα μπορούμε να αποθηκεύουμε τα αρχεία μας σε λίγο καιρό. Το «θαυματουργό» νέο μέσο αποθήκευσης αναπτύχθηκε από τους ειδικούς του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον και βασίζεται στη «χάραξη» δεδομένων σε ένα γυάλινο δισκίο με ειδικές νανοδομές με τη βοήθεια λέιζερ femtosecond (FLAC).

Οι «κρύσταλλοι μνήμης του Σούπερμαν», όπως χαρακτηρίζουν τα εν λόγω δισκία αποθήκευσης οι επιστήμονες, έχουν χωρητικότητα 360 TB και θερμική σταθερότητα που αγγίζει τους 1.000 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους μάλιστα, αν τα δισκία εκτεθούν στους 190 βαθμούς Κελσίου, τότε η διάρκεια ζωής τους φτάνει τα 13,8 δισ. χρόνια, ενώ σε περίπτωση που διατηρηθούν σε θερμοκρασία δωματίου, τότε οι κρύσταλλοι μνήμης γίνονται… αθάνατοι.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ