• Αναζήτηση
 • Μαύρο τέλος

  Ημέρες μαύρου τέλους διανύει η Ελλάδα. Επειτα από μία πτώχευση και τρία επάλληλα προγράμματα σκληρότατης λιτότητας

  Μαύρο τέλος | tovima.gr

  Ημέρες μαύρου τέλους διανύει η Ελλάδα.

  Επειτα από μία πτώχευση και τρία επάλληλα προγράμματα σκληρότατης λιτότητας, που αντί να την βοηθήσουν την τσάκισαν τόσο δημοσιονομικά όσο και αναπτυξιακά και κοινωνικά, η χώρα λυγίζει πλέον κάτω από το βάρος του προσφυγικού ζητήματος, αδύναμη να προφυλάξει τον εαυτό της τόσο από τα κύματα προσφύγων που την κατακλύζουν, όσο – ίσως και περισσότερο – από την υποκρισία των «εταίρων» και την «αλληλεγγύη» που για άλλη μία φορά αυτοί επέδειξαν.

  Αυτό το τραγικό για τον τόπο παραμύθι αυτής της δήθεν «αλληλεγγύης», το οποίο εξελίσσεται δραματικά εδώ και έξι χρόνια, έφτασε τώρα στο αποκορύφωμα αλλά και στην πλήρη απογύμνωσή του με τους «εταίρους» να καρφώνουν το τελευταίο καρφί της ελληνικής καταστροφής.

  Ακόμα και ο έγκυρος διεθνής Τύπος έχει γεμίσει πια από χθες με εκτιμήσεις και πληροφορίες που δείχνουν τι πραγματικά συμβαίνει: η Wall Street Journal αναφέρεται σε συγκεκριμένες πλέον πληροφορίες για ένα κρυφό, ως τώρα, Σχέδιο Β, σύμφωνα με το οποίο σχεδιάστηκε ο εγκλωβισμός των προσφύγων στην Ελλάδα, ενώ, την ίδια ώρα, σημαντικές γερμανικές εφημερίδες κάνουν πια λόγο για το δίπολο «σωτηρία Μέρκελ – καταστροφή Ελλάδας» καθώς στην πολιτική που ασκείται σε «ευρωπαικό» επίπεδο δεν βλέπουν τίποτε άλλο παρά την προσπάθεια του Βερολίνου να αποκρούσει το προσφυγικό που κοντεύει να καταπιεί τη γερμανική κυβέρνηση. Κι αυτό παρά φυσικά τα λόγια εφησυχασμού που εκπορεύονται από την πρωτεύουσα της Γερμανίας αλλά που, φυσικά, δεν πείθουν πλέον απολύτως κανέναν, ειδικά την ώρα που με πρωτοβουλία της Αυστρίας κλείνουν τα σύνορα.

  Και η Ελλάδα απλώς τα παρακολουθεί όλα αυτά ανήμπορη πια να κάνει το παραμικρό. Απλώς παρακολουθεί την Τουρκία να έχει μετατρέψει το προσφυγικό σε ελληνική εθνική καταστροφή, το Αιγαίο να έχει αποκτήσει ξαφνικά μία εκτεταμένη γκρίζα ζώνη, το Καστελόριζο να έχει ουσιαστικά χάσει πια την ελληνική πλειοψηφία όσων βρίσκονται πάνω στο νησί και τη διεθνή απομόνωση να καλπάζει με συνέπειες από τις οποίες δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα.

  Εν μέσω αυτής της φοβερής πολλαπλής καταστροφής είναι πάντως βέβαιο ότι η Ιστορία δεν θα χαριστεί σε αυτούς που έφτασαν την Ελλάδα ως εδώ.

  Γνώμες
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk