Υπάρχει ακόμα η Ελλάδα;

Υπάρχει ακόμα η Ελλάδα; Ας μη βιαστούν κάποιοι να απαντήσουν …

Υπάρχει ακόμα η Ελλάδα; | tovima.gr

Υπάρχει ακόμα η Ελλάδα; Ας μη βιαστούν κάποιοι να απαντήσουν ότι το ερώτημα είναι ρητορικό, ή ότι συνιστά υπερβολή. Γιατί, αν είναι τόσο βέβαιοι γι αυτό, θα πρέπει και να το αποδείξουν. Κι αυτό είναι κάτι τόσο δύσκολο που αρχίζει πλέον να φαντάζει αδύνατο…

Αντίθετα, είναι πολλές οι ενδείξεις αλλά και οι αποδείξεις ότι η Ελλάδα δεν υπάρχει πια, υπό την έννοια μιας κρατικής οντότητας η οποία διαθέτει τα μέσα, την ισχύ και τη βούληση να συνεχίσει να υπάρχει ως τέτοια.

Με άλλα λόγια, κυβέρνηση και κράτος είναι πλέον ένα κέλυφος, ένα κουφάρι, ένα είδος μούμιας που ναι μεν δείχνει ότι συντηρείται, αλλά που, στην πραγματικότητα, δεν έχει όχι ισχύ και εξουσία για να προασπιστεί τον εαυτό του, αλλά ούτε καν στοιχειώδη ζωή.

Αυτό είναι γνωστό ήδη εδώ και πολύ καιρό στα δημοσιονομικά: το ζήτημα της ύπαρξης ή μη κυριαρχίας έχει «λυθεί» από την ημέρα που ο τραγικός Γιώργος Παπανδρέου έφερε στην Ελλάδα τον διεθνή οικονομικό έλεγχο. Οι συνέπιες είναι επίσης γνωστές σε όλους.

Τώρα, η Ελλάδα καταργείται – όπως ήταν φυσικό, περίπου νομοτελειακό – και στο επίπεδο της κυριαρχίας επί των εξωτερικών συνόρων της.

Η «φίλη και σύμμαχος» Γερμανία με την άλλη, ακόμα πιο.. «φίλη» και ακόμα πιο… «σύμμαχο» Τουρκία παρακάμπτουν εντελώς την Αθήνα και λαμβάνουν, σε μεταξύ τους διμερές επίπεδο, αποφάσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς τι θα απογίνει με το ίδιο το προσφυγικό μετά από τις χθεσινές συζητήσεις Μέρκελ – Νταβούτογλου στην Τουρκία, όπου η Γερμανίδα καγκελάριος χαιρέτησε το στρατιωτικό άγημα απόδοσης τιμών στα τουρκικά. Το αν θα περιοριστούν ή όχι οι ροές των προσφύγων, το ξέρει μόνον η Αγκυρα. Εκείνη αποφασίζει πόσο θα ανοίξει ή πόσο θα κλείσει τη «στρόφιγγα». Μέχρι τώρα πάντως, το φρικτό αυτό παιγνίδι πάνω στα πτώματα των αθώων ανθρώπων, της βγαίνει.

Το βέβαιο είναι ότι μετά από τους ίδιους τους πρόσφυγες, το επόμενο μεγάλο θύμα είναι η Ελλάδα που «πνίγεται» κι αυτή κάπου ανάμεσα στα νερά του Αιγαίου όπου οδηγούμαστε επίσης προς ένα είδος πολυεθνικού ελέγχου (μπράβο κύριε Καμμένε!…) με κύριες δυνάμεις τους Τούρκους και τους Γερμανούς και στα σύνορα με τα Σκόπια, όπου ευρωπαικές δυνάμεις ίσως «εγγυηθούν» το «σφράγισμά» τους από την Ελλάδα προς τα δυτικά…

Υπάρχει ακόμα η Ελλάδα;…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk